Obek Posted March 2, 2022 Report Posted March 2, 2022 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem repliki kar98k Double bell i przychodzę do was z zapytaniem dotyczącym wymiany lufy. Otóż oryginalna lufa ma 500mm i pozostaje jeszcze dużo miejsca w lufie zewnętrznej. (dokładnie taka sama sytuacja jak w agm003 tylko w mojej replice kulka czasem odbije się od lufy zewnętrznej i nie poleci tam gdzie trzeba) dlatego chciałbym się dopytać różnych osób które miały ten sam problem z tą repliką lub osób które mogły by mi pomóc . Czyli jaką długą lufę zakupić i zamontować w replice? Będę wdzięczny za pomoc. Quote
sjzmisiek Posted March 3, 2022 Report Posted March 3, 2022 Ok a gumki hu jakie przyjmuje? Bo jeśli vsr to wszystko w tym standardzie podejdzie. Kolejna sprawa jaka jest pojemność cylindra- pytam bo jak dasz za długa lufę wewnętrzną to spadną Ci osiągi . Musisz znać tzw stosunek pojemności cylindra do pojemności lufy. Nie wiem czy nie prostszą sprawą będzie ustabilizowanie lufy wewnętrznej w zewnętrznej, nawet zwykła taśma, powiedzmy w 2-3 miejscach. I ewentualne wyszlifowane zewnętrznej lufy. Może mieć jakieś niedoskonałości w zw. lufie i to od nich odbija się kulka. Quote
Recommended Posts