Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siem mam problem z sr25 ca replika nowa ma 3 dni i zauważyłem że magazynek się wpina ale przy wmiaremocnym pociągnięci normalnie wychodzi bez wciśnięcia zwalniania magazynka i myślę że to jest problem ze zwalniaczem bo jak by to nazwać z jednej strony jest taka blaszka co ma trzymać magazynek i ona się nie dociska do końca bo jak wcisnę tę blaszę do środka to magazynek nie wypada i pytam czy jest możliwe jakiejś rozwiązanie. 

• 3 months later...
Posted

Możliwe, że zatrzask magazynka jest za słabo wkręcony. Wciśnij zatrzask maga "za mocno" tak, żeby tą blaszką można było kręcić i wkręć ja o jeden obrót. Zobacz jak się trzyma magazynek, jeśli nadal słabo to powtórz do skutku. Możliwe też ,że tą blaszka ma zły profil i trzeba by było ją przeszlifować ale skoro to nowa replika... może lepiej tam nie ingerować pilnikiem i gdyby dokręcanie nie pomogło kontaktuj się ze sklepem , może wymienią replikę lub sam zatrzask ( nie zdziwi mnie gdyby był identyczny z systemem ar15).