Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

@ rumak - Dobrze że wiesz lepiej ode mnie:) W końcu to ja miałem i zestaw z EB i zestaw od RA-Techa. W końcu tylko kilka litrów gazu przez nie przewaliłem... Ale pewnie ty o tym wiesz prawda?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawiert GB i wykonanie dziurki w zamku. Ewentualnie dziura za cylindrem, przez którą przeciągasz gumkę - montujesz ją do głowicy tłoka, a drugi koniec jakoś do zamka.

P.s. Miszczu jest celowo :)

P.s.2 Rumak już wybaczyłem :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

z drewna jest wytrzymalsza, nie trzeba aż tak bardzo o nią dbać, nie będzie się rozszczepiać i tak łatwo się nie połamie teraz druga gorsza rzecz sklejkę 2x3 m kupisz za 25 zł a za kawałek grubego heblowanego drewna wielkości panela podłogowego zapłacisz 50 zł

Edited by siannko
Posted

Sklejka jest wytrzymalsza od drewna. No i o drewno bardziej trzeba dbać. Dobra sklejka się nie rozwarstwia, chyba, że ją gotujesz, albo łamiesz. Poza tym, jak przetniesz kolbę wzdłuż, to mniej szpetne będzie miejsce klejenia na sklejce w porównaniu z drewnem.

Posted

ja tam mam drewnianą i sklejkową drewniana ładniejsza i znosi więcej niż sklejkowa a na pewno się nie rozwarstwia. Jakie szpetne klejenia? Na mojej żadnych śladów nie widać a sam robiłem.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

nawet ładne ale po co ten trójnóg ;) SoP-Pel możesz przybliżyć o co ci chodzi z tą przeróbką na gbb z EB airsoft? jestem bardzo ciekawy.

Edited by siannko
Posted

nie czytałem dokładnie... a może mi ktoś powiedzieć czy idzie jeszcze takie coś do kałacha dostać i ile może to kosztować chodzi mi o ten mechanizm gbb z EB airsoft

Posted (edited)

dread dzięki za linka, hmm ciekawe urządzonko ale jakoś nie za mało tam części? czy to się jakoś go gearboxa montuje? A i czemu ze wszystkich pisze ze pasuje do DBoys a do cymy raczej nie? trzeba wprowadzać jakieś poważne zmiany żeby to działało? I czy jest to w Polsce bo w to wątpię, albo ma ktoś tego wymiary bo frezarki u nas w mieście są i to takie ekstra wypas

Edited by siannko
Posted

To są części wzorowane na częściach do ostergo więc wybijasz atrapy pinów w body i wstawiasz tam prawdziwe"piny" i inne bajery. Nie ma tam żadnego GB.

Ponadto jeśli sobie policzysz to i tak ci wyjdzie zrobienie tego "samemu" 2x więcej niż sciąganie z HK więc czy jest sens?

Pozdrawiam

Posted (edited)

hmm czyli lepiej zaoszczędzić te 300 złotych i mieć nadzieje że dojdzie z jakiś miesiąc? Mógłbym ściągnąć to przez jakiś sklep żeby nie martwić się o to że nie dojdzie? I najważniejsze czy wybicie "pinów" i wstawienie pinów to jedyna rzecz którą trzeba przerabiać?

Edited by siannko
Posted

strach :>... skoro firma jest na paypal'u to paypal daje gwarancje na to że jeśli nie przyślą Ci paczki to paypal sciagnie im z konta i odda Tobie ;)

Można przez sklepy sciągać elementy markowe - nie wiem jak z chińczykami. Może poprostu popytaj - ale nie łudź się że sciągniesz je szybciej niż w 1.5 miesiąca