Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomyślę.

Śruby się pomaluje jak się spasuje wszystko ładnie :)

@sgt.Chaos

Pociagnąłem kable od silnika do kostki stykowej od gb v2 zamontowanej w body po rugerze uhc/hfc ;) Mam tylko full auto i brak blokady spustu, ale z tym to zrobie pewnie jakiś włącznik napięcia poprostu :->

• 3 weeks later...
Posted

Witam,

Czy był by ktoś w stanie narysować bardzo schematycznie układ otworów w body AKS pod kolbę?

Chodzi dokładnie o wymiaru kształtu oraz o położenie wzgledem np. końca chwytu pistoletowego.

Pzdr.

Posted

Otwór większy ma szerokość 30mm, wysokość 20mm a wypustki po prawej i lewej stronie 3mm przechodzące na łuku w 4mm i z powrotem 3mm głębokości i 10mm wysokości. 4mm od końca body do otworu w osi pionowej i 12mm od końca body do osi poziomej otworu.

Ten mniejszy mam jakiś zdeformowany ...

Posted (edited)

Use the paint hellmans use the paint... :)

A to moze z mojego schematu dasz radę:)

schematwymiarowbi0.jpg

Noo i zdrugiej trony mniej wiecej też

schematwymiarow2ob2.jpg

Edited by SoP-PeL
Posted

Lewa strona body [rys1.]:

a/ 30mm na środku, 28mm z brzegu [odcinek "b" jest wypukły]

b/ 10mm

c/ 24mm

d/ 5mm

e/ 15mm

Prawa strona body [rys.2]:

a/ 20mm

b/ 6mm

c/ 20mm

d/ 12mm - odcinek "d" jest dłuższy, gdyż koniec osady chwytu jest równy z dolnym końcem body

e/ 6mm

Wymiarowane z body plastikowego TM.

[W body cymy z tworzywa - wymiary są praktycznie takie same, może się różnią w jakichś ułamkach; ale jak się uprzesz to też mogę zwymiarować. ;)]

Posted

Cyma:

Lewa strona body [rys1.]:

a/ 30mm na środku, 28mm z brzegu [odcinek "b" jest wypukły]

b/ 10,5 mm

c/ 25mm

d/ 5mm

e/ 15mm

Prawa strona body [rys.2]:

a/ 20mm

b/ 6mm

c/ 20mm

d/ 12mm - odcinek "d" jest dłuższy, gdyż koniec osady chwytu jest równy z dolnym końcem body

e/ 8mm

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Panowie tunerzy.

Zakupiłem sobie AK CM036 (wiem, że to nie ten temat) i chciałbym go pomalować, ponieważ pokrywa zamkowa (półmat) różni się od metalowego body (mat). Taki stan mojego AK nie daje mi spać. Przeszukałem już różne fora, czytałem o Krylonie i NFMach. Krylon semi flat (półmat) byłby idealny ale nie można go u nas dostać a ze sprowadzeniem może być kłopot. NFM to farba do kamuflażu a więc jest matowa. Oksydowanie na gorąco odpada bo nie wiadomo z jakiego metalu zrobione są wyżej wymienione części i może skończyć się to tragedią (kiedyś rusznikarz opowiadał mi o jakimś włoskim rewolwerze po którym została tylko garstka części w wannie do oksydowania). Oksydowanie na zimno? Drogo i nie wiem czy dam radę. Słyszałem o malowaniu farbami Montana ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że taką metodą można uzyskać zadowalający (mnie) efekt. Czy ma ktoś doświadczenie w malowaniu karabinu na czarno?

Edited by StarskiPL
Posted

Aż poszedłem do piwnicy sprawdzić nazwę mojego szparju.

Nazywa się MOTIP, jest w kolorze "MATT BLACK". Daje bardzo ładną, matową czerń. Lakier jest akrylowy i można go kupić w większości sklepów z artykułami "warsztatowymi". Kosztuje ok 20 zł za 500ml puchę. I trzyma bardzo ładnie :)