Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

wiem że do samej pokrywy to lepiej nic nie kręcić ale tamto było mocowane czymś w stylu imadełka do body przy kolbie i jakims zatrzaskiem przy celowniku , a to jest troche przebajerzone i drogie jak diabli. naprawde niema nic prostszego co nie wymagało by wiercenia repliki???

E, trzeba było pisać, że to ta od Beryla...

...a z tańszych rzeczy nie wymagających żadnych przeróbek to jest jeszcze montaż JUST do AK.

Albo jego chiński odpowiednik czasem dostępny na allegro:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201694946

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po wielu miesiącach wyrzeczeń finansowych (głównie w postaci niejedzenia cheesburgerów i mniejszej ilości tankowanego piwa ;-) )udało mi się wreszcie doprowadzić moją cyme do stanu który mnie w pełni zadowala. Wiem że znajdą się tacy co zechcą mnie zlinczować za chwyt od ak74 ale raz że z gróbsza przypomina nasze bakeliciaki, a dwa że chropowaty chwyt po prostu wygodniej mi się trzyma.

Ożesz w mordę - pięknie to wygląda - możesz wypisać jakie to części, gdzie je kupiłeś i za jaką cenę?

Posted (edited)

-WoKo

Nie żebym ci sylwester ubliżał ale to zwykłe drewno od kałacha które mozna dostać w cenie 50 zł za komplet na allegro :) z tego co widzę jest jeszcze przebejcowane :)

półmetek mojej pracy:

fe72196407f67ee0.jpg

żeby nie zanudzać to napiszę czego brakuje:

- dekiel tłoczony

- selektor ognia P&J

- nie ma zamocowanej muszki(muszkę już mam)

- na zdjęciu nie widać ale nie ma suwadła, tłoczyska i urządzenia powrotnego ;/;/

Ale całośc do łapy można chwycić i pomacać, w zewnętrznej kostrukcji 0 plastiku!! No i ten AKM jest nie fotogeniczny w rzeczywistości dużo ładniejszy(na zdjęciu nie widać ładnych atrap nitów) ;p

Edited by SwideR
Posted

Arghhh ... piękny ten AKM, właśnie do takiego efektu dążę. Chwilowo jednak stanąłem w miejscu, bo body na asgshopie ani widu ani słychu. Słuchajcie mam problem. Kupiłem sobie sticka 9,6, który według sklepów powinien mieścić się w giwerze po wstawieniu metalowej przedniej części korpusu. Wstawiłem taką a stick nie wchodzi :???: Wiecie, może, co źle zrobiłem?

Posted

Ten stick to się nie mieści na szerokość czy jak? Myślę, że pilnik nie zaszkodzi...

Gdzie mogę kupić żebrowaną pokrywę zamka do AKM'a ?

Ja swoją dorwałem na allegro za 25 złotych na kup teraz od kolesia o nicku pstrowski. Często je wystawia.

Posted

pstrowski - hehe od niego prawie wszystko kupiłem...

Ale ta pokrywę chcę mieć ASG version bo ta od ostrego niezbyt pasuje... Trzeba doklejać a i tak jest za krótka w innym miejscu...

Posted

- ta od bety- nie chce mi się za te pieniądze pieprzyć z jakimiś otworami

- ta guardera jest za droga

- no jest jeszcze na taiwangun ta od ak 74 cymy za 80 zł ale jakością nie powala..

Posted

-WoKo

Nie żebym ci sylwester ubliżał ale to zwykłe drewno od kałacha które mozna dostać w cenie 50 zł za komplet na allegro :) z tego co widzę jest jeszcze przebejcowane :)

A masz może jakieś linki do takich części (bo widziałem tylko na TaiwanGunie za jakieś 300 zł)? I czy te części pasują do replik czy trzeba je jakoś przerabiać?

Posted

Właśnie się zdziwiłem SideR że mam takiego pięknego kałacha :)

(właściwie to pracuję aby tak wyglądał i drewienka juz kupiłem u tego goscia co polecasz rzeczwiście świetna firma tym bardziej że bez trudu mozna je jeszcze przelakierować na jaki się chce kolor..

a co do pokrywy zamka CYMY z AK 74 to może jakością nie powala ale nie przesadzajmy jest całkiem porządna mam taką i nie narzekam stalowa dobrze się trzyma nie ma żadnych luzów i innych zgrzytów

Posted

Ja pierniczę... wstawiłem batkę, ale musiałem spiłować występy atrapy obsady lufy i wydupcyć w cholerę tą plasticową prowadnicę atrapy suwadła :D Nawet cieszę się, że mogłem się jej pozbyć ;) Ja swojego Marujacza na samym początku dociążyłem o jakieś 400g. Wstawiłem ciężarek pod pokrywę komory zamkowej (wtedy batkę trzymałem jeszcze w kolbie). Jeśli wrzucisz full metal body i drewienka z ostrego, to powinieneś docisnąć do jakiś 4 kilo albo i więcej razem z batką i magiem.

Sylwester77, Ta pokrywa Cymy jest chociaż matowa, czy świeci się jak psu jaja?

Posted

Ja się obawiam żeby mój AKM nie był cieższy od ostrego..

wstaw stalową lufę, metal body przód i tył, drewna, duża baterie, suwadło, toczysko, urządzenie powrotne, dorzuć bagnet(0,5 kg) i masz całośc pod 5 kg

Posted

Dociążał ktoś sobie kałacha od CYMY? Jeśli tak, to gdzie, jak i czym?

Po dodaniu elementów od ostrego, waga wzrasta, jak już pisano ;) Ja jeszcze zastosowałem taki ciekawy element z repliki firmy JG- za 1 zł na Allegro kupiłem suwadło z całym tym montażem. Znajduje się tam dość ciężki kawałek metalu ( w miejscu gdzie w ostrym jest sprężyna a w Cymie "S" bateria ) Wszystko do Cymy pasuje idealnie ;)

Posted

Moja pokrywa jest matowa może się rzucić że troche z cieńszej blachy, ale wygląda ok

QLIG jak wstawiłeś suwadło bo jakoś mgliście to opisałeś.Możesz wstawić zdjecie??

Tak mi wpadło jescze do głowy, jak masz kłopot z barwą / fakturą broni nie myslałeś o farbach do broni. Ja osobiscie nie jestem skłany malować mojego kałaszka, ale ludzie robią takie rzeczy z fajnym efektem.