Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Czym najlepiej zdjąć farbę z CM.040? Najnowsza generacja, lufa wymieniona na stalową (kołkowana itd.) Chciałbym pooksydować całą.

Edited by Maza94
Posted

Z cymy schodzi rozpuszczalnikiem i miękką ścierką. Oksydowanie znalu to taki sobie pomysł, chyba, że masz wszystko wymienione na stal, łącznie z obsadą lufy i mocowaniem kolby.

Posted

a już na pewno oksydowanie na gorąco nie byłoby dobrym pomysłem. ^^ bo na zimno, jak masz dobrą oksydę, to JAKIŚTAM kolor na znalu będzie. Ale z drugiej strony - oksydowanie na zimno ma sens, jak chcesz się bawić w pakistańskiego rusznikarza, bo normalnie nikt czegoś takiego nie robi. :P

• 1 month later...
Posted

Nigdzie, bo nie ma repliki PSL. Można kombinować od ostrej, ale nie będzie pasować do długości i szerokości silnika, kształtu gearboxa i kształtu komory zamkowej. Pozostają samoróbki.

Posted

Panowie, znacie może jakiś szerszy chwyt pistoletowy do CM.040? Cholernie niewygodny jest ten stockowy, próbowałem przerobić ten pseudo TDI z CM.039C ale trzymał się tylko na śrubce wkręcanej w sanki silnika - gdy ruszyłem chwytem do góry to ruszał się GB.

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4074 takie coś znalazłem ale odpowiedź ze sklepu była dość niejasna, coś w rodzaju "może pasować jak replika jest w standardzie TM"

Posted

No właśnie nie to samo. Ca robiło chwyty taktyczne do 47 i do 74. Ten od 74 podejdzie, natomiast ten co podałeś na asgshopie będzie za krótki bo jest od 47.