Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciał bym wygłosić apel po panów z taniegoszitu.pl:

Ten chwyt ze sztucznymi użytkownikami (cyna, ulu14, ars13, coca, Glocker, AndrewASG, JaroX i pewnie wielu innych) Był naprawdę poniżej pasa...

Oni wiedzą o co chodzi...

Za to dla nie wtajemniczonych:

Panowie sprzedawcy widząc na nie zależnej stronie mało zadowalające komentarze wpadli na genialny pomysł: "Skoro nikt nas nie chce dobrze ocenić my ocenimy sami siebie!"

I w ten oto sposób powstała seria sztucznych kont zaśmiecających tylko bazy danych wmasg.pl, których logowanie odbyło się tylko raz (patrz: daty rejestracji i ost. logowania) i z których napisano tylko 1 komentarz: OCZYWIŚCIE POZYTYWNY DLA TANIEGO SZITU

Zgłoszenia oczywiście już poszły a sam będę się starał o usunięcie kont i komentarzy z łamów wmasg.pl

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak czytam te opinie o tanichmilitariach i mnie ludzie bardzo martwicie.

Od razu dodam, że osobiście kupowałem tam ze dwa razy i tylko kulki, więc popsuć nie miało się co.

1. Ceny wysyłek.

Czy Wy myślicie, że jakikolwiek przedsiębiorca lata na pocztę z paczkami i każdą waży??? Chyba sobie jaja robicie. Firma podpisuje umowę z Pocztą czy z kurierem na określone kwoty wysyłek i czy paczka waży 10g, czy 15kg to i tak zapłacicie tyle samo. Jakbyście nie zauważyli wszystkie sklepy internetowe tak mają.

2. Zawodność replik.

Jeżeli kupujecie z działu tanie repliki szmelc za 20 złotych to się nie dziwcie, że po dwóch dniach się rozpada.

3. Zawodność replik 2

Jeżeli kupujecie drogie repliki full metal to czy kupicie tam, na Gunfire, Taiwangun, czy Bóg wie gdzie, to idą one z tych samych chińskich magazynów, więc jedynym powodem, że się Wam rozpadły jest zwykły pech.

• 3 weeks later...
Posted

lucio Slij maile dzwoń do nich i raczej sie dogadasz. ja skierujesz sprawe do sondu to tylko sie nalatasz po rozprawach, nie wiem czy to jest warte ceny jakiej kolwiek repliki z tego sklepu.

A Tasior1982 dobre napisałeś tzn. nie ważne gdzie kupisz replike bo jk ma sie rozwalic to i tak sie rozwali i czy to bedzie z gunfire czy tanich militariow czy z pląbami taiwanguna.

Osobiście nie miałem żadnych problemów z replikami z tego sklepu. A przez neta wole nie kupować replik.

A tak troche offtop.

Mój brat kupił ostatnio m4 cqbr na taiwangunie i po rozpkowaniu przylookał że jeden kabel od batki lata luzno wiec zadzwonił to nich z pytaniem czy może oddać to na gwarancjie bo ten kabel nie jest wogóle prawidłowo przylutowany. Panowie z serwisu stwierdzili ze to nie ich wina i ze nie przyjmą tego na gwarancji.

Tak naprawde wszedzie jest kupa dziada i tle hehe poprostu trzeba miec szczęście i najlepiej oglądać towar przed zakupem.\

A tak trochę : proszę nie offtopować jest odpowiedni temat odnośnie tego sklepu. Pisz poprawnie i używaj interpunkcji. Szmer.

Posted

Witam wszystkich serdecznie.

Według mnie sklep taniemilitaria.pl to dobry sklep :)

Dlaczego???

Zamówiłem w tym sklepie 4 repliki broni a mój kumpel 2. Bronie przyszły szybko. Kontakt z nimi był bdb. Bronie działały i działają nadal bez zarzutów. Jednak w jednej z replik(moich) nie działała bateria. Napisałem do nich maila na którego dostałem natchmiastową odpowiedź, że mam wypełnić formularz i wysłac go razem z baterią do nich. Po około tygodniu przyjechał kurier i przywózł nową baterie.

Na mój koszt było tylko wysłanie Pocztą Polską baterii do nich. A za dowóz nowej baterii nic nie zapłaciłem. Więc według mnie ten sklep nie jest zły :uśmiech:

Pozdrawiam

Posted

hm... wszyscy piszą że jak kupili shotguna, pistolet (czyli te tańsze rzeczy) to badziew. Ok, ale kupił ktoś np. karabin z działu metalowe. Chodzi o tamte karabiny maszynowe powyżej 300zl. ? Niech się wypowie najlepiej ktoś kto takową zamówił.

Pzdr

A jeszcze jedno. Ktoś już pisał ale nikt na ten temat się nie wypowiedział. Jak tani szajs ma ana allegro około 95% komentarzy pozytywnych ? Owszem mogli trochę podrobić ale jednak większość z nich to musiał ktoś to napisać. Czyżby na allegro ludziom wysyłali lepsze repliki i akcesoria bo tam jest opinia którą więcej osób respektuje? To może to co chciałem zamówić na stronie zamówię przez allegro.pl . to samo ale tam powinienem być zadowolony ;-)

• 3 weeks later...
Posted

jeśli chodzi o TANIEMILITARIA.PL to ja kupowałem tam kilka replik i z żadną nie miałem kłopotów

również kupowałem tam mag do M8 Steyr AUG od BE i też nie było kłopotów ...

a także kupowałem kulki i nie było kłopotów ....

Ale jeśli chodzi o kupno replik to mnie koledzy uprzedzali przed replikami BOYI , bo tam mówili że po półroku użytkowania to nosi jak AEG za 100 pare złotych ...

A tu macie modele przed którymi mnie szczególnie ostrzegali : M4A1 Full Metal : AK74 ( krótka i długa wersja z składaną kolbą w wersji drewnianej )

Dla Ciekawostki : ostanią replikę jaką tam zakupiłem to była : MP5A4 - CYMA - model CM.027-A4 - zestaw z 2-ma magami ( long LOW-CAP + short HI-CAP z atrapą naboi ) i nie było z nią żadnych kłopotów , działała doskonle ...

JAK BY BYŁY PYTANIA WALIĆ ŚMIAŁO ...

Posted

Co do wypowiedzi Jankosa to myślę, że to podstawiony profil... 1 post i w ogóle jakoś tak maślanie napisane.... jak się mylę przepraszam użytkownika... :uśmiech:

No i komentarz dał w dniu zarejestrowania... Ja jak kupiłem broń to nie wstukałem od razu forum żeby pochlebić (ew. ponarzekać) dla któregoś ze sklepów...

Posted

Czy ktoś strzelał z tych ich kulek metalgun?

http://www.taniemilitaria.pl/sklep/amunicja/waga-0-25-g

Nie przejmował bym się nimi wcale i nawszelki wypadek kupił gdzie indziej, ale znajomi kupują jakiś stuff stamtąd i te 10zł za przesyłkę warto by było oszczędzić.

Na pewno odbierają kontener z Tajwanu i z kartonów przesypują do woreczków... tylko pytanie co konkretnie przesypują. "kulki profilowane najwyższej jakości" każdy może sobie napisać (btw każdy po za tanimi militariami, polskich znaków u nich brakuje ;) )

Posted

Witam

Rozważam (czytaj: zdecydowałem się na) zakup któregoś z kałaszników Cymy, czy to za tydzień, czy za pół roku - nie ważne. ;) Ale jak pewnie wiadomo, podstawowe cymy (nowe) najtaniej są właśnie w Tanichmilitariach.

Dlatego pytanie: czy dobrze interpretuję to, co czytam; że negatywne opinie o TM wynikają z podejścia do klienta oraz wysyłki towarów, nie z jakości replik (pomijając 'szodgany' za 30zł) ? Czy jeśli pójdę do ich sklepu (a tak najpewniej by było), obejrzę karabin, który kupię, i dodatki do niego, to wszystko powinno być OK?

pozdrawiam

Posted

Chyba kupowałem swojego Glocka w innym TM :D

Zamówiłem we wtorek, w środę kurier już był u mnie, paczka dotarła nieuszkodzona, czemu tak szybko? Ponieważ potwierdziłem telefonicznie i spytałem czy jeszcze dziś wyślą. Miałem problem fabryczny z Glockiem zadzwoniłem do serwisu, miły Pan wytłumaczył jak usterkę mogę w domu naprawić. Ogólnie jeśli się załatwia sprawy telefonicznie są mili i profesjonalni. ;)

PS. Nie jestem w jaki kolwiek sposób powiązany z tm

• 2 weeks later...
Posted

Ładny zonk... no ale skoro to CM, to spoko - nie jest to shit. Aczkolwiek i tak poszukałbym na Twoim miejscu tej samej repliki gdzie indziej. Tak dla pewności, że nie będzie problemu z serwisem czy czymś podobnym.

Posted (edited)

Przepraszam za ten błąd lecz nie jestem jeszcze fachowcem i nie wiem o wszystkim,

a w opisie pod repliką tak pisało więc się zasugerowałem. :)

Edited by manish5
Posted

Dzięki za opinie pewnie zrobię tak jak mówicie czyli kupie go gdzie indziej ;-) bo mi się ta replika bardzo spodobała i nie jest bardzo droga. jeszcze raz dzięki:)

Posted

Manish5 skąd ja to znam :P

Ziomek po prostu replika z cymy jest dobra ale sklep nie, serwis mają słaby

i kontakt z nimi jest rzeczą nad zwyczajną :D cóż mogę dodać ?

• 2 weeks later...
Posted

Tak właśnie sobie wszedłem dla relaksu na taniemilitaria.pl aby poczytać super komentarze - dzisiaj przeglądałem gogle. Wpadłem na produkt:

http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=425

Dalibyście wiarę sprzedawać takie gogle i twierdzić, że są bezpieczne do airsoftu? :wink:

A tak na marginesie pierwszą swoją replikę kupiłem niestety tutaj, ale gratisowo dostałem te oto kulki:

http://www.taniemilitaria.pl/sklep/amunicj...aintballa-30szt

pomijam już to, że kulki rozpadały się w locie, albo przy wylatywaniu z lufy to dodatkowo po opróżnieniu magazynka miałem cały gearbox w kolorze czerwonym i dużo się namachałem patyczkami do czyszczenia uszu, wyciorem, aby powrócił do użytecznego stanu. Mimo to wszędzie 5 gwiazdek i produkt godny polecenia :D

żal...

• 4 weeks later...
Posted

Ja w tym sklepie kupiłem (ale osobiście odwiedziłem punkt stacjonarny - sklepy internetowe mnie nie przekonują) taniego shotguna - mam go pół roku i jakoś nic się nie rozleciało. Może rzeczywiście sklep internetowy jest chałowy ale ten stacjonarny RACZEJ nie. Teraz mam zamiar kupić tam coś droższego (do ok 400zł) też (oczywiście w sklepie stacjonarnym), ale chce się jaszcze upewnić co do sklepu wię czy ktoś tam kupował coś osobiście?

Posted

Witam! swoją przygodę zaczynałem właśnie z Tanimi Militariami. na początku zamówiłem ""replikę"" g36c. paczka doszła po 2 dniach, więc spoko, natomiast owinięta była tylko papierem, zero jakich kolwiek ochrony. no ale ok. Wyszedłem na dwór postrzelałem micha ucieszona i git :D w następnym miesiącu zamówiłem bodajże hełm, gogle ochronne "falkan" ,kulki z farbą 300 szt w dozowniku i 2000 sztuk kulek 0,20. Paczka również przyszła na drugi dzień. jak się okazało wszystko było walnięte luzem bez jakiejkolwiek ochrony...oprócz tego, kulki z farbą miałybyć w dozowniku, a przyszły w paczuszkach po 30 kulek :-F :-F :-F no ale spoko. Gogli wtedy nie zdążyłem przetestować, ale jakieś 2 dni po otrzymaniu paczki wchodzę w dział "gogle" a tam jakiś koleś napisał że strzelił do nich (to jest do tych samych gogli co kupiłem) z repliki o mocy 200 fps, i nie wytrzymały...a w opisie było napisane że wytrzymują około 500 fps... patrze dzień później a komentarz od tego gościa "znikł" (to jest - skasowany). Byłem w lekkim szoku, bo tak się po prostu nie robi. napisałem stosownego maila do nich, nie odpisali, potem za jakiś czas okazało się, że w opisie do gogli że "wytrzymują 500 fps" nie ma tej informacji. teraz tylko przy wszystkich goglach dawają taką informację - http://www.taniemilitaria.pl/uwaga.gif .

natomiast po tym "incydencie" ten produkt został wycofany z ich oferty. po jakimś czasie przetestowałem te gogle (nagrałem filmik, jak chcesz zobaczyć to pm 8-) ) o dziwo gogle wytrzymały te 300 fps ale zostały ślady, więc przypuszczam ż powyżej 350 fps się posypią. gogle mogą stanowić dobrą ochronę ale tylko dla produktów które oni sprzedawają :wink: :-F co do przesyłek i terminów dostawy nic nie mam no ale ta sytuacja strasznie mnie zraziła do sklepu. tak czy inaczej zaopatruję się w taiwangunie z resztą sklep ten polecam. podsumowanie - na Tanich militariach już nic więcej nie kupię. i *** :-F :-F :-F

Uważaj na słownictwo [R]

Posted

W ubiegłym roku kolega kupił w tanich genitaljach g36. Mówiłem mu nie rób tego, ale nie słuchał :). Zasięg - całe 10 kroków. Wykonanie :wink: .... :) W sumie czego można się było spodziewać ? Muszę jednak przyznać, że oddali mu pieniądze bez najmniejszych problemów. :-F