Berlin.99 Posted August 25, 2021 Report Posted August 25, 2021 Hej. Mam taki problem Mianowice mam colta od ok. 6 miesięcy i dziś gdy strzelałem sobie do tarczy nagle cały green gas wyleciał przez zamek. Później jak chciałem załadować magazynek, to gaz wylatywał i nie chciał się załadować. Moje pytanie brzmi ile bym musiał zapłacić za naprawę tego i dlaczego tak się w ogóle stało. Quote
Huba_lbn Posted August 25, 2021 Report Posted August 25, 2021 A gaz uciekał dołem czy górą? Pewnie uszczelka pękła, a może się tylko zsunęła. Koszt uszczelki to ~ 1zł. Koszt serwisu nie mam pojęcia. Quote
KAMA3 Posted August 26, 2021 Report Posted August 26, 2021 No to problem tkwi w zaworku strzałowym. Może podszedł jakiś paproch, może padła uszczelka lub zawiesiła się sprężynka. Bez demontażu zaworka to tylko misianie. Rozwiązania są takie : wykręcasz zaworek, rozbierasz go i znajdujesz problem, albo kupujesz nowy zaworek albo oddajesz do serwisu. Quote
Berlin.99 Posted August 26, 2021 Author Report Posted August 26, 2021 Dzięki bardzo za pomoc :D Quote
Recommended Posts