micju34 Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Witam. Mam 2 letniego colta 1911 co2 od kjw. Z gazówek jestem laik, po za czyszczeniem i smarowaniem nic z nim nie robiłem. Pytanie. Co warto wymienić czy stunignować w nim? Lufa, gumka, komora. Zawory, sprężyny? Będę wdzięczny za pomoc Quote
sjzmisiek Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Co do tuningu to zależy co chcesz uzyskać w efekcie końcowym, czy tylko celność, mocno zwiększyć FPS i zasięg, zwiększyć blowback? Nie wiem czy jest sens cokolwiek zmieniać jeśli klamka działa i będzie używana tylko jako boczniak. Gdyby coś się rozsypało wtedy można bawić się ze wzmocnionymi/customowymi częściami jeśli nie ma w sklepach stockowych. Na zasadzie tuningu "przy okazji"... Jeśli chcesz się bawić w Rambo z samym pistoletem wtedy tuning może być potrzebny, żeby wyrównać szanse ( np zasięg i celność) względem np elektrycznych kabinków. Jeśli tak będzie to trzeba dużo magów do klamki ;). Quote
Recommended Posts