Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam Wszystkich ;)

Proste pytanie: Kulki jakiej wagi wybrać dla poniższego setu??

FLAT HOP-UP + 469FPS + LUFA 6.01mm / 455mm

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

Edited by Barthez
Posted
24 minuty temu, Barthez napisał:

No właśnie waham się między 0,32 a 0,36 i nie chcę kupować w ciemno ;)

Jest możliwość dostania kulek w opakowania po 100 szt. Kup np. 0.32, 0.36, 040, przetestuj i zobaczysz, które będą Ci odpowiadały najbardziej. Moim zdanie to najlepsza metoda.

Posted
Godzinę temu, taternik1971 napisał:

Jest możliwość dostania kulek w opakowania po 100 szt. Kup np. 0.32, 0.36, 040, przetestuj i zobaczysz, które będą Ci odpowiadały najbardziej. Moim zdanie to najlepsza metoda.

W sumie jest to jakiś pomysł, bo na azteko.pl moją takie BLS ;) Tak więc jeśli nikt z doświadczenia nie podsunie mi gotowego rozwiązania, będę musiał wypracować je samodzielnie ;)

Posted

To powiem  jeszcze raz. Chronograf. On Ci powie o fps-ach i o dżulach konkretnie dla Twojej repliki. A tak. To może się okazać że na kulki wydasz więcej  jak na chronograf. Powodzenia życzę.

Posted
3 godziny temu, Rych33 napisał:

To powiem  jeszcze raz. Chronograf. On Ci powie o fps-ach i o dżulach konkretnie dla Twojej repliki. A tak. To może się okazać że na kulki wydasz więcej  jak na chronograf. Powodzenia życzę.

Mam informacje, że przy zastosowaniu FLAT-HOP'a kulka zachowuje się (kręci) zupełnie inaczej niż przy zwykłym (HOP-UP) i należy je dobierać też cięższe niż normalnie. To też postanowiłem zebrać opinie ludzi doświadczonych z tym systemem, a nie tylko suche dane matematyczne, bo mój serwisant ma chrono i tony kulek, więc mogę się przemierzyć w każdej chwili ;)

Posted

Weź dobry człowieku kup sobie paczkę 0.32 BLS, są w miarę tanie i kup sobie 100 szt 0.36 na testy , 0.36 jak na swoją wagę to są drogie więc sporo zależy jak strzelasz, jak siejesz kompozytem jak minigun to 0.36 bym nie brał ;)

Posted
9 godzin temu, _Czarny_ napisał:

Weź dobry człowieku kup sobie paczkę 0.32 BLS, są w miarę tanie i kup sobie 100 szt 0.36 na testy , 0.36 jak na swoją wagę to są drogie więc sporo zależy jak strzelasz, jak siejesz kompozytem jak minigun to 0.36 bym nie brał ;)

No właśnie ogólnie strzelam pojedynczym, serią bardzo rzadko ;) A i owszem różnica w cenie 0,32 a 0,36 jest jakaś kosmiczna ;P

Dzięki za radę :D