M1k00 Posted January 18, 2021 Report Posted January 18, 2021 Witam. Zakupiłem około tydzień temu nową i za to pierwszą replikę Specna Arms SA-E06 Edge w której dzisiaj zmieniłem sprężynę z tej co była od nowości na "M90", która była w pudełku, po wymianie replika reaguje oczywiście na spust, ale kulka wylatuje co drugi strzał i wylatuje jedna kulka, czy ma ktoś jakiś pomysł? Bateria jakiej używam to Lipo 7.4 też nowa, kulki Specna arms 0.25. Oczywiście nic poza wymianą sprężyny nie robiłem z repliką oraz używałem magazynków dołączonych do repliki, dodam, że na poprzedniej sprężynie broń strzelała tak jak powinna, tzn. co strzał to leciała kulka, oraz wymieniałem z bratem w jego replice Specna Arms SA-E14 Edge na tą samą sprężynę i u niego wszystko gra i buczy :). Quote
ROMAN Z ŻABKI Posted January 18, 2021 Report Posted January 18, 2021 a jak teraz wlozysz m120 (ta co byla z pudelka w replice) to co sie dzieje? Quote
Huba_lbn Posted January 19, 2021 Report Posted January 19, 2021 Zmiana sprężyny nie powinna mieć żadnego wpływu na podawanie kulek, o ile cykl jest prawidłowy. Sprawdź czy dysza porusza się prawidłowo. Sprawdź na innych kulkach BLS lub G&G. Sprawdź czy gumka HU nie jest uszkodzona lub zawinięta. Quote
szmerglu Posted January 19, 2021 Report Posted January 19, 2021 Skoro świeżo zakupiona to reklamuj :) Niech się martwi sklep, który sprzedał niesprawdzoną replikę - to się zdarza. Quote
M1k00 Posted January 19, 2021 Author Report Posted January 19, 2021 Co do tej sprężyny to zmieniłem na tą, która była od nowości i strzela jak powinna, tzn. kulka wylatuje co strzał Quote
Huba_lbn Posted January 19, 2021 Report Posted January 19, 2021 1 godzinę temu, M1k00 napisał: Co do tej sprężyny to zmieniłem na tą, która była od nowości i strzela jak powinna, tzn. kulka wylatuje co strzał Czary, pewnie na tyle zwiększa się rof po zmianie na słabszą sprężynę że replika ma problem z prawidłowym cyklem. Jak masz czas to reklamuj, jak nie to sprawdź na innych kulkach i magazynkach. Jak to nic nie da to trzeba będzie zajrzeć do komory hu lub nawet to GB, a nie wiem czy chcesz to robić w nowej replice. Quote
Papuaz Posted January 19, 2021 Report Posted January 19, 2021 Pewnie ze względu na zwiększenie szybkości cyklu jest problem z podawaniem. Pomoże zamontowanie opóźniacza na zębatce tłokowej... albo po prostu wyślij replikę na gwarancję ;). Quote
Huba_lbn Posted January 19, 2021 Report Posted January 19, 2021 Wersja Edge ma opóźniacz stockowo, więc problem musi być gdzie indziej. Chyba że właśnie ktoś zapomniał założyć opóźniacz ;) Quote
Recommended Posts