Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam :) wkręciłam się w asg i stoję przed wyborem swojej pierwszej repliki. Głównie używana byłaby w lesie, jednak możliwość szybkiej wymiany sprężyny coby postrzelać w cqb też byłaby świetna. W oko wpadła mi specna arms 04 edge...

https://www.militaria.pl/specna_arms/karabinek_szturmowy_aeg_specna_arms_sa-e04_edge_-_half-tan_spe-01-023921_g_p110975.xml

Jak oceniacie ową repliczke? Czy 380 fps będzie wystarczające do gier leśnych czy raczej powinnam szukać czegoś co ma powyżej 400fps?

Pozdrawiam :)

Posted

Ludzie chwalą. Przynajmniej jak się przejrzy co ludziki piszą. Materiału jest sporo. 
 Co do pytania o 380 fps. To i tak i nie. Szczególnie że 380fps 380 fpsom nierówne. Moje wypieszczone AKSU na 340 fps ma podobne osiągi i lepszą celność niż wyjęta z pudełka Specna z 420 fps na pokładzie. Osobiście pomyślałbym o sprężynach dających ok 340-350 fps do budynków i ok 420-450fps do terenów otwartych. Tyle że jak sama zobaczysz czasami i to będzie mało ( szczególnie jak się trafią chłopaki z mazowieckimi stokami po 520fps).
Z drugiej strony jak cię wciągnie to staraj się łapać umiejętności bo umiejętności efpeesami nie zastąpisz.
I pamiętaj o porządnych atestowanych ochronnikach oczu.

Posted

Dzięki za odpowiedź :)... Powiedz mi, jaki akumulator i ladowarka pasowałaby do tej repliki? Lepiej aku 1.1 czy 7.4? 

A co do sprężyny to co lepiej wstawić żeby ładnie biło :)?

Posted

Repliki M4 z serii Specna Edge są ok. Trzeba tylko obejrzeć po odebraniu bo niestety kontrola jakości kuleje i można trafić na krzywy bądź źle spasowany egzemplarz.

Do lasu najlepiej mieć replikę pod sam limit ustalony przez organizatora, każde kilka metrów zasięgu się liczy. Najczęściej w lesie to 450 fps, w CQB 350 fps. W tej Specnie można łatwo wymienić sprężynę i dobrać odpowiednią.

Lepiej baterię 11,1, raz spróbujesz i już nie wrócisz do 7,4 ;)