Gruby1991 Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 Witam wszystkich! Noszę się z zamiarem zamontowania do mojej Niuni kolimatora lub acoga. Mam jedno pytanie. Jako, że w M16 nie da się zdemontować muszki zastanawiam się, czy zamontować go na szynie ris, którą zamontowałbym na uchwycie transportowym, czy zdjąć uchwyt i zamontować optykę na jego miejscu? W przypadku drugiej opcji czy muszka nie będzie mi zasłaniała punktu celowniczego z kolimatora? Niby na zdjęciach z ostrych wersji widziałem tak montowane acogi, ale zastanawiam się jak to się ma w praktyce? Quote
Huba_lbn Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 Żeby Ci muszka zasłaniała cel to byś musiał zamontować Micro T1 bez podwyższenia. Zdejmuj uchwyt i zakładaj co chcesz. A niskie kolimatory typu Micro T1 z podwyższeniem. Quote
Gruby1991 Posted November 13, 2020 Author Report Posted November 13, 2020 Ok rozumiem, że w przypadku eotecha 552 nie będzie żadnych problemów. To jeszcze jedno pytanie jak to się ma w parze z magnifierem? Ma to sens, czy bez sensu kasa w błoto? Quote
Huba_lbn Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 Z eotechem nie ma problemu. Chińskie magnifiery do niczego się nie nadają. A najtanszy do broni to +900 zł. Quote
Gruby1991 Posted November 14, 2020 Author Report Posted November 14, 2020 Ok dzięki za pomoc :) mysle, że temat do zamknięcia. Quote
Recommended Posts