SADZIO95 Posted October 5, 2020 Report Posted October 5, 2020 Co wymienić aby zwiększyć zasięg w stocku w Akmsi'e od E&l jakieś porady ? Quote
_Czarny_ Posted October 6, 2020 Report Posted October 6, 2020 Jeśli to jest stock czysto z pudełka ot należy w większości przypadków: Zrobić przegląd, przesmarować, sprawdzić doszczelnienie. Wymienić lufę na jakąś 6.02 czy 6.01 w zależności od majętności i gumkę hop siupa. Komory w AKaczach akurat napet stockowe są spoko. Dalej można: Zwiększyć wagę kulek i markę kulek na lepsze (np na BLS) i w zależności od wagi pokusić się o zmianę cylindra na taki bez otworków. UWAGA: Jeśli jesteś zielony w temacie i nie wiesz jak rozbierać repki, daj to jakiemuś Serwisantowi i zapłać, nie bądź jak ja na początku mojej kariery ASG prawie dwie dekady temu, że rozłożysz a potem nie umiesz złożyć :D Chyba ze idziesz na ogień i poradniki z Youtube, da radę to ogarnąć. P.S. Zawsze w sumie można dać mocniejszą sprężynę ale ryzyko jest że się rozleci ;) Quote
_Czarny_ Posted October 6, 2020 Report Posted October 6, 2020 (edited) EDYTA: Czy ty pisałeś o gaziaku ? bo w sekcji forum o gazowych to napisałeś oO Nie mogłem znaleźć ale jeśli tak to: Zmiana lufy, gumki np na te maple leafowskie od VSR jeśli ci wlizie do komory, zmiana kulek na cięższe, zastosowanie mocniejszego gazu ;) Tyle z prostych spraw. Edited October 6, 2020 by _Czarny_ Quote
sjzmisiek Posted October 6, 2020 Report Posted October 6, 2020 Można jeszcze zrobić ze zwykłych zaworków takie o większej przepustowości jeśli nie ma dostępnych "profesjonalnych" :) Quote
Recommended Posts