Cortez 1 Posted September 27, 2020 Report Posted September 27, 2020 (edited) Witam serdecznie na wstępie piszę że nie doszło w moim przypadku do oszustwa, które tak często występuje w tym dziale. Nie wiem czy użytkownikom tego portalu zdarzają się podobne sytuację, lecz chciałbym opisać moją relację z użytkownikiem o nicku ajor_aa, która wzbudziła moje podejrzenia. Dwukrotnie na portalu zamieściłem post w którym wyraziłem chęć kupienia niemieckiej kontraktowej kamizelki taktycznej. W każdym przypadku na ogłoszenie odpowiedział ten sam użytkownik o nicku ajor_aa. W każdym przypadku wymieniony twierdzi że ma na sprzedaż kamizelkę, określa firmę rok produkcji, oraz cenę, lecz w chwili prośby o zdjęcia zaczynają się problemy. W zasadzie w przypadku pierwszego ogłoszenia zdjęć nie otrzymałem w ogóle, rozmowa zakończyła się tym że użytkownik którego nie znam atakuje mnie personalnie. W drugim przypadku człowiek wrzuca dwa zdjęcia na których stoi w plecaku i kompletnym szpeju na którym nie widać kamizelki, lub w zasadzie widać jej trzy ładownice. Prośba o zdjęcia kamizelki oraz metki z firmą która je wykonała bezskuteczna. Rozmowa kończy się stwierdzeniem użytkownika że w sumie to chyba jednak „nie sprzedam bo to unikalny fant” ale mam niesamowite szczęście bo całkowitym przypadkiem mam jeszcze jedną taką kamizelkę mniej koszerną którą chcę sprzedać. Kolejna prośba o fotografie kamizelki kończy się sugestią użytkownika ajor_aa bym se to znalazł w necie, naleganie na przesłanie fotografii kamizelki która ma być przedmiotem transakcji kończy się jak w pierwszym przypadku personalną wycieczką w moją stronę oraz opuszczeniem rozmowy. Nie wiem czy miałem do czynienia z sfrustrowanym człowiekiem czy próbą oszustwa, lecz ze swojej strony zalecam czujność i radzę uważać. Pełen przebieg konwersacji oraz przesłane zdjęcia do wglądu na życzenie admina. Edited September 27, 2020 by Cortez 1 Quote
Cortez 1 Posted September 27, 2020 Author Report Posted September 27, 2020 oczywiście chodzi o użytkownika ajgor_aa, sorry ale mam problem z klawiaturą i "g" nie zawsze wchodzi Quote
Recommended Posts