Kozjeusz2001 Posted September 25, 2020 Report Posted September 25, 2020 Witam, od paru miesięcy zbieram fundusze na zakup pierwszej repliki GBBR i po długich poszukiwaniach znalazłem dwa modele które wpadły mi w oko. Mianowicie chodzi o AUG od GHK oraz HK416A5 (ewentualnie M27) od VFC. Interesują mnie w szczególności modele w ofercie sklepu switairsoft które zostały poddane wymianie układu hopup i lufy. Po dłuższej analizie obu replik zauważyłem że model GHK będzie bardziej niezawodny, wygodniejszy (dobrze mi się pracuje z układem bezkolbowym) a długość lufy korzystnie wpłynie na celność, ponadto GHK, według wszystkich materiałów jakie przejrzałem, lepiej radzą sobie w niskich temperaturach. Modele VFC z kolei mają więcej opcji w kwestii dopasowania pod potrzeby właściciela i ewentualnej zmiany stylu gry (regulowana moc, okresowa dostępność magazynków w kraju no i kompatybilność z częścią akcesoriów do AR-15). Modele VFC są też trochę tańsze, a bez względu na to który model wybiorę będę podnosił jego moc i montował własną optykę przez co repliki HK wypadną dużo taniej w tuningu. Moje pytanie więc brzmi: Czy różnice na korzyść AUGa są na tyle istotne by zainwestować w tą platformę zamiast dużo tańszego HK (lub czy tak naprawdę to VFC zrobiło lepszy karabinek?) AUG - 500$ magazynki - ~180$ szyna - 40-50$ dysza o zwiększonej mocy - 27$ koszta wysyłki szyny i dyszy - ??? HK - 450$ magazynki - 1200 zł Quote
Kozjeusz2001 Posted September 25, 2020 Author Report Posted September 25, 2020 I nie, nie będzie to moja pierwsza replika. Dokładnie wiem czego chcę i że robię swojej efektywności w grze spore kuku ;) Quote
Kozjeusz2001 Posted October 3, 2020 Author Report Posted October 3, 2020 Większość materiałów na YT o tych replikach już przestudiowałem, na tym kanale już prawie wszystko obejrzałem ale dzięki. :) Quote
Recommended Posts