CzystySpirytus Posted September 21, 2020 Report Posted September 21, 2020 Cześć! Jak w temacie. Budżet około 1200-1300zl. Znalazłem w sumie trzy możliwości : G&G GC16, Arcturusa z serii AR15 w stali i Arcturusa z serii AK też w stali. Który model będzie najlepszy? G&G to wiadomo, wyższa półka i ma mosfet, Arcturusa miałem przez chwilę w rękach z serii AK i spasowanie to był miód. Kompresja w arcturusach podobno jest genialna a i gearbox całkiem dobrze chodzi. Co wybrać, może jest jakaś lepsza opcja do wyboru w tym przedziale? Dzięki za pomoc! Quote
Cebus Posted September 25, 2020 Report Posted September 25, 2020 Mam AK-12 Arcturusa i jest miodzio. Nic nie ruszałem w stocku, dobry zasięg i skupienie. Sporo bajerów technicznych, GB ma wzmocniony szkielet w newralgicznych punktach. Magi podają do ostatniej i mają opcję przełączenia 130/30 kulek. Wymiana sprężyny to 20 sekund bez narzędzi. Jedyny minus to, może akurat w moim egzemplarzu, krzywa górna szyna RIS na ostatnich kilku cm z tyłu, opada po prostu na jedną stronę :D Nie ma to dla mnie większego znaczenia, mam kolimator zamontowany na wysokości magazynka, tam jest ok. Ogólnie 9/10 Quote
Recommended Posts