Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zacznę od tego, że posiadam SSP-1 CO2, z którego jestem zadowolony. Ale oprócz niego chcę jeszcze Glocka 17, z blow-backiem i CO2. Trzydniowa lektura forum zawęziła wybór w zasadzie do dwóch modeli: albo TM - ale oni nie mają wersji CO2, albo CO2 tylko że Umarex.

O ile TM jest chwalone na lewo i prawo i mógłbym przeboleć plastikowy zamek, to już jestem sceptyczny co do idei GG. Przeważnie gram jak jest marna i chłodna pogoda i widziałem, że podczas gdy pistolety na GG pozostałych uczestników padały jeden po drugim, mój CO2 strzelał jak gdyby nigdy nic, generując przy tym malownicze kłęby dymu z lufy i zamka.

Umarex wydaje się spełniać moje wymagania, co do zasilania i konstrukcji, dodatkowym smaczkem jest oficjalna licencja Glocka, ale mam wątpliwości do co jakości wykonania i niezawodności (oczywiście na tyle, na ile gaziak może być niezawodny). Gdzieś kołacze mi się po głowie, że to tylko przekalibrowana wiatrówka 4,5 mm, czyli szajs.

Stąd moje pytanie: brać się za tego Umarexa, czy dać sobie spokój?

Chyba, że jest jeszcze jakaś inna replika G17 na CO2, tylko nie udało mi się jej znaleźć, pomimo kopania w czeluściach Internetu?