dark_quar Posted May 3, 2020 Report Posted May 3, 2020 Na jednym z magazynków klamka ma słabszy blowback. Magazynek od army, kupiony uszkodzony. Wymienione szczęki i uszczelka na te z guardera. Jakiś pomysł? Quote
sjzmisiek Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 Uszczelka górna stykająca się z cylinderkiem blowbacku była wymieniana? Jeśli tak to zobacz czy różni się wysokością od tej standardowej. Kiedyś do beretty we kupiłem mag marui i ta uszczelka, która wystaje koło szczęk była niższa od tych w magach we, kupłem uszczelkę kjw która wystawała niecały 1mm bardziej- lepiej uszczelniał się system i lepiej wszystko pracowało. Może same szczęki mają trochę inną budowę bo to w ten kawałek plastiku od szczęk wchodzi ta uszczelka stykająca się z cylinderkiem bb unitu i może ta wysokość uszczelki być inna. To bardzo wpływa na całą pracę układu. Porównaj części stockowe z wymienionymi to może rozwiążesz problem. Btw replika przeczyszczona i nasmarowana? Quote
dark_quar Posted May 4, 2020 Author Report Posted May 4, 2020 Ta. Przeczyszczona i nasmarowana. Problem tylko na jednym magazynku Mam 3 magazynki - Od we, od army i od army z wymienionymi szczękami i uszczelką. Spróbuje zamienić szczęki i uszczelkę na orginalne army i zobacze jak działa. Quote
dark_quar Posted May 4, 2020 Author Report Posted May 4, 2020 Wymieniłem szczęki z uszczelką na oryginalne od army. Nadal tak samo :/ Pomimo oryginalnych części blowback słabszy. Quote
dark_quar Posted May 4, 2020 Author Report Posted May 4, 2020 zużycia na wycięciu od zwalniacza magazynka nie ma Quote
sjzmisiek Posted May 5, 2020 Report Posted May 5, 2020 W takim razie problem wynika z ilości podawanego gazu- zaworek w magazynku może być powodem. Quote
dark_quar Posted June 5, 2020 Author Report Posted June 5, 2020 Dobra... Znalazłem powód. Zbijak, czy tam spłonka w magazynku siedzi głębiej niż powinna. Odkryłem to dopiero wsadzając magazynek do glocka we, gdzie replika wydawała ciche pyknięcie i nic poza tym. Wie ktoś jak zbijak w zaworze wykręcić? Quote
sjzmisiek Posted September 22, 2020 Report Posted September 22, 2020 Musiałbyś wymienić cały zaworek, jeśli siedzi za głęboko to może być zaworek z innej repliki. Jeśli to taki sam zaworek to może uszczelka army przy wkręcaniu za bardzo się odkształciła i wszystko siedzi głębiej. Wymień uszczelki albo kup używany zaworek od podobnej konstrukcji. Wystaw na giełdzie ogłoszenie to może kupisz za grosze od kogoś kto wymieniał zaworki na te o większej przepustowości. Quote
Recommended Posts