Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jakie AK do 10k? Czyli powrót do ASG po 9 latach.

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Nie wiem czy WMAsg dalej żyje, tak jak żyło na początku dekady, ale mam nadzieje że ktoś jeszcze tu zagląda i ktoś mi podpowie co zrobić w mojej sytuacji. Generalnie zaznajomiłem się z regulaminami i istniejącymi już tematami, niestety nie znalazłem żadnej odpowiedzi.

Poszukuję repliki AKM lub Beryla (lub jeśli to nie możliwe to po prostu coś z rodziny AK) o bardzo solidnej konstrukcji. Przez cały czas pauzy od ASG miałem kontakt z bronią palną i chciałbym znaleźć coś maksymalnie podobnego po względem wytrzymałości do oryginału (wiem że to prawie nie możliwe). W międzyczasie pojawiło się coś takiego jak BERYL ASG, ale widzę, że odszedł on już do lamusa. Jakieś sztuki są w WSO/AWL. Sklep Militarny.com (który sprzedawał te repliki od ARES feat. Fabryka Broni Radom) już nie istnieje z tego co widzę. Kiedyś (zgodnie z moją pamięcią) TaiwanGun miał customy AKMów na częściach robionych przez 11Works (czyli firmy która frezowała/wytłaczała części dla FB Radom), po cenak około 3000zł, ale to już też niedostępne. Iżmasz kiedyś też planował wypuścić swoje repliki ASG (miał być tak wytrzymałem, że możnaby z nich robić schody do podsadzenia kogoś na murek). Nic z tych rzeczy nie odnajduję w internetach. Replika rodziny AK GBB też nic się nie pojawiło. 

Proszę o pomoc. Być może po prostu szukam w złych miejscach, bo niestety z zapisanych sklepów internetowych ASG już połowa nie istnieje, a nowe nie są mi znane.

Pytanie bonus. Czy ktokolwiek zrobił coś w kierunku nie skracania magazynków do AK? Czy w dalszym ciągu wchodzą one płycej niż w ostrym odpowiedniku.

Dziękuję i pozdrawiam

Posted

Beryla już raczej nie kupisz, natomiast z rodziny AK z czystym sumieniem mogę ci polecić wyroby firmy E&L, LCT które są dostępne na gunfire, tymi replikami możesz drzwi wyważać, nie do złamania, sama stal, zero znalu. Poza tym mają wymienne części z palnymi odpowiednikami.

Możesz jeszcze poczytać o replikach Arcturus które są na tawangun, miałem jedną w ręku i robi bardzo pozytywne wrażenie, ale nie sprawdzałem ile w niej znalu. 

Posted

Są kałachy GBB od GHK, solidna konstrukcja zewnętrzna, ale wewnętrznie trochę części można wymienić na stal. Wydaje mi się że u nas będzie o nie trudno, raczej trzeba sprowadzać z HK albo stanów.

Posted
12 godzin temu, thewojtz napisał:

Polecałbym AKM od LCT, w sumie z AK na tą chwilę nie ma nic lepszego, wrzucić 1000 w tuning i jest maszynka.

A gdzie tą maszynkę można kupić ?