Cortes Posted February 21, 2020 Report Posted February 21, 2020 Wziąłem udział w imprezie ash w Czechach pod nazwą "The lost patrol". Zostałem zaproszony idywidualnie przez moich przyjaciół z Czech. Gra odbyła się na terenie czeskich Sudetów, na południowych stokach masywu Śnieźnika. Scenariusz gry polegał na działaniach oddziałów specjalnych amerykańskich i brytyjskich, przeciwko niemieckim siłom okupacyjnym w Norwegii. W nocy 14-15go kombinowany oodział anglo-amerykański wykonał rozpoznawczy rajd w stronę niemieckich pozycji ( duży schron piechoty z czeskich umocnień sudeckich). Następnego dnia dwa oddzielne oddziały brytyjski i amerykański, w sile 8 osób każdy, startując z różnych miejsc i wykonując po drodze zadania dywersyjne ( oddział brytyjski miał wysadzić most), zaatakowały główny bunkier niemieckiej pozycji. Graz zakończyła się remisem i odpoczynkiem wszystkich oddziałów w niemieckim bunkrze. Bunkier ten został odrestaurowany przez miejscowa grupę ash, odgrywającą oddział niemieckich strzelców górskich. W czasie gry wystrzeliłem nie wiecej niż10 kulek, ale wrażeń miałem dużo więcej. Rajd przez górskie hale w nocy i w dzień, zaorane ostrą skibą pola, pokryte cienkim śniegiem, Prace przy wysadzeniu mostu na oczach przejeżdżających autami ludzi, forsowanie strumienia po powalonym pniu drzewa, a na końcu podejście po stromym ośnieżonym stoku - tego nie doświadczyłem do tej pory w mojej kilkuletniej karierze w ash. Quote
Recommended Posts