Growlith Posted February 7, 2020 Report Posted February 7, 2020 Witam serdecznie, jak w temacie. Może ktoś ogarniał kiedyś jaka kabura była by najlepsza do pistoletu WIST-94. Wiem, że temat nie do końca związany z ASG, ale fanów militariów jest tu tyle, że nie ukrywam, iż liczę na konstruktywną pomoc. Było by też fajnie, jakby nie była za droga :) Z góry dzięki za odpowiedź. Quote
Yahalom Posted February 8, 2020 Report Posted February 8, 2020 Cześć, swego czasu (okres pierwszych misji w Iraku - jakoś w 2004 i dalej) ówczesny 1 Pułk Specjalny Komandosów (dzisiejszy JWK) używał do WISTów... kabur Safariland 6004 przeznaczonych do Beretty 92. Chyba też bym poszedł w tym kierunku... Ewentualnie, wybrałbym wyrób dedykowany: https://miwo-military.com/-produkty/pid,751/Kabura-GE-na-biodro-do-pistoletu-WIST-94 Quote
wojtekk8 Posted August 21, 2020 Report Posted August 21, 2020 Możesz wybrać to co powyżej wkleił @Yahalom, ale ja bym brał wersję z "napą" bo jakoś do tej nie mogę się przekonać. Zwróć uwagę tylko na to czy masz WIST 94 czy WIST 94M z szyną w dolnej części szkieletu bo do tej drugiej wersji nie pasuje - mam tą kaburę i nie da rady włożyć tam pistoletu z szyną RIS. Inne rozwiązanie, z którego korzystam od roku czy dwóch to kabura uniwersalna dostępna na taiwangunie + panel safariland obniżony z aliexpres lub jak Ci się uda to dorwiesz na TG. Jeżeli będziesz korzystał z oryginalnego zapięcia tej kabury to polecam co jakiś czas dokręcić śrubki zwłaszcza jak będziesz miał ją założoną na miękki pas od munduru wz. 2010 z klamrą fastex. Quote
Recommended Posts