Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu rozpocząłem zabawę z ASG. Zakupiłem używaną snajperkę po przeróbce, która ma aktualnie sprawdzone 560 fps. Zastanawia mnie ( choć już sporo poczytałem) ale jednak - czy jestem w stanie wyciągnąć z niej dużo więcej czy może zakupić nową i przerobić nowy zakup. Moim celem jest bdb snajperka. Mój karabin to ASG MB-01 z przedłużoną lufą itd..... Z tego co już wiem to najlepsze są między innymi Tokyo Marui - chociaż by ze względu na jakość wykonania. Proszę o pomoc w ewentualnym wyborze sprzętu jak i jego przeróbce. Mój budżet na ewentualny nowy zakup wraz z przeróbką to 2 - 3 tyś zł może troszkę więcej. Dzięki za ewentualną pomoc i pozdrawiam.

Posted

SRS - kupujesz i strzelasz. Tunig mocowy poprzez zmianę sprężyny i to wszystko. Oczywiście można dużo w niej grzebać, ale replika jest rewelacyjna out of the box.

Aha, pewien austriacki snajper asg ma teraz swoje produkty na przecenie ;)

Posted

Dzięki za odpowiedź Szpaq665. mam przez to rozumieć, że mój karabin jest ok??? Czy mowa o nowym sprzęcie?? Coś więcej o tym austriackim snajperze !!! Może jakiś namiar jesli coś wiesz. Dzięki bardzo za ewentualną pomoc i porady. Pozdrawiam!!!!

Posted

Nowricz to zwykłe naciąganie - lepiej kupić Modify

Jeszcze lepiej AAC T10 i robić na fajnych częściach, albo uderzyć do Dextera po wypasione VSR

Jesli coś blisko stocka to SRS, choć to dość ciężka replika i ma cholernie drogie magazynki.

Posted (edited)

dlaczego jak komus sie udalo cos osiagnac to jest odrazu naciagasczem , 399 eur to chyba nie jest duzo ( Modify tez tyle kosztuje )    za cos co strzela prosto z  pudelka   na przyzwoitym poziomie SRS-a za 399 euro nie kupisz czyli to tez sa naciagacze ? 

Edited by matikmat
Posted

Może nie jest to naciąganie w bezpośredniej formie, ale repliki od Nowricza nie są takie oh i ah za jakie się je uważa. Fakt, są lepsze niż stockowe repliki i oferują niezłe osiągi prosto z pudełka, ale ustepują na prawdę dopieszczonym konstrukcjom.

Sa repliki do różnych potrzeb, trzeba sobie postawić proste pytania: do czego chcę tą replikę, na jak długo, jakie chce mieć praktyczne osiągi i ile jestem w stanie wydać na części i serwisy.

Jeśli chcemy coś dla samego wyglądania lub do ćwiczeń czy szkoleń i samo strzelanie nie ejst najistotniejsze - bierzemy stock, dowolny jaki nam sie podoba.

Jeśli zależy nam jednak bardziej na strzelaniu i lansie przy okazji, a nie mamy znajomego serwisanta a sami nie potrafimy wbić gwoździa - bierzemy gotową replikę od Pana z Austii albo inny seryjnie podtuningowany produkt. Najbardziej popularne jest to na zachodzie Europy z kilku powodów:

• ludzie są zamożniejsi więc mogą wydać więcej na start,
  • wygodnictwo oraz braku ogólnej smykałki do grzebania
  • limity fps
  • utrudniony dostęp do części.

Natomiast jeśli chcemy mieć dzidę laserową, to kupuje się stock lub używkę, wybebesza wszystko, ciuła kasiorę i części oraz szuka się  czarownika od snajperek, który nam to ogarnie.

Posted
W dniu 5.12.2019 o 16:45, matikmat napisał:

dlaczego jak komus sie udalo cos osiagnac to jest odrazu naciagasczem , 399 eur to chyba nie jest duzo ( Modify tez tyle kosztuje )    za cos co strzela prosto z  pudelka   na przyzwoitym poziomie SRS-a za 399 euro nie kupisz czyli to tez sa naciagacze ? 

Nie mam na celu oczerniać człowieka, który robi biznes bazując na hype z youtube.

Niemniej jednak replika za prawie 2k, która od początku miewa problemy, podejście sprzedawcy do reklamacji - to wszystko powoduje, że moim zdaniem powinno się ich omijać

Można się zastanowic za taką kasę np za niezłą VSR: https://www.sfcairsoft.com/product-page/upgraded-double-bell-vsr-10-real-wood

• 1 month later...
Posted
W dniu 9.12.2019 o 13:21, Mendi napisał:

Może nie jest to naciąganie w bezpośredniej formie, ale repliki od Nowricza nie są takie oh i ah za jakie się je uważa. Fakt, są lepsze niż stockowe repliki i oferują niezłe osiągi prosto z pudełka, ale ustepują na prawdę dopieszczonym konstrukcjom.

Sa repliki do różnych potrzeb, trzeba sobie postawić proste pytania: do czego chcę tą replikę, na jak długo, jakie chce mieć praktyczne osiągi i ile jestem w stanie wydać na części i serwisy.

Jeśli chcemy coś dla samego wyglądania lub do ćwiczeń czy szkoleń i samo strzelanie nie ejst najistotniejsze - bierzemy stock, dowolny jaki nam sie podoba.

Jeśli zależy nam jednak bardziej na strzelaniu i lansie przy okazji, a nie mamy znajomego serwisanta a sami nie potrafimy wbić gwoździa - bierzemy gotową replikę od Pana z Austii albo inny seryjnie podtuningowany produkt. Najbardziej popularne jest to na zachodzie Europy z kilku powodów:

• ludzie są zamożniejsi więc mogą wydać więcej na start,
  • wygodnictwo oraz braku ogólnej smykałki do grzebania
  • limity fps
  • utrudniony dostęp do części.

Natomiast jeśli chcemy mieć dzidę laserową, to kupuje się stock lub używkę, wybebesza wszystko, ciuła kasiorę i części oraz szuka się  czarownika od snajperek, który nam to ogarnie.

hej 

Dawno nie zagladalem na forum , zgadza sie to co piszesz ale wiesz tez ze nawet ze stokowa bar 10 za 100 eur bardzo latwo jest przekroczyc ta cyfre 400 eur i sie nie zblizyc do osiagow  SSG sam ZT kosztuje 130 --- 200 euraczkow . ja sie bilem z myslami ale jako iz lubie dlubac przy replikach ( hobby to nie tylko strzelanie ) to padlo na VSR i nauke , szukanie po forach i zabawe wieczorami , pewnie nigdy nie bede do konca zadowolony bo zawsze mozna cos poprawic nawet jak na gierce strzelasz o 10 m dalej niz reszta graczy to wiesz ze jest cos do poprawy , 

DUZO KASY , DUZO DLUBANIA ale i duzo frajdy