BlackCherry Posted November 28, 2019 Report Posted November 28, 2019 Witam. Posiadam replikę Cm.520 firmy CYMA, ale to nie o tym ;) Moja replika z racji tego, że jest z serii niskobudżetowej to body ma wykonane z plastiku. Waga fabryczna tej zabawki to 2295 g oczywiście waży trochę więcej, ponieważ mam zamontowany kolimator. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mogę używać do tej repliki zawieszenia 1-pkt? Samo ucho do mocowania zawieszenia jest metalowe. Czy jest możliwość, że kawałek body wyrwie się z repliki pod ciężarem? Czy ktoś używał repliki o podobnej wadze na zawieszeniu 1-pkt i czy ktoś miał taki przypadek, że body się wyrwało? Z góry dziękuje za jakąkolwiek odpowiedź. Pozdrawiam ;) Quote
thor_ Posted December 7, 2019 Report Posted December 7, 2019 Zasada jest prosta - możesz używać co tylko wymyślisz, ale musisz mieć w czasie zabawy/używania świadomość, że masz "plastikową" replikę. Plastiki są różne, jedne przy pierwszym "naprężeniu/wygięciu" jakie wygenerujesz przykładając jakąś siłę w punktach mocowania zawieszenia strzelą i dobrze jak strzelą okolice uchwytu a nie w połowie replika. Inne dadzą rade i będą prawie tak trwałe jak materiały "metalowe" stosowane w replikach. Ba może się okazać, że plastik w wielu sytuacjach podda się, wygnie ale przeżyje a metal po prostu strzeli. Tak więc zero problemu - zaczepiaj i używaj - byle z głową. Quote
BlackCherry Posted December 10, 2019 Author Report Posted December 10, 2019 Dodatkowo przyczepiłem kilka opasek plastikowych na kolbie i zaczepiłem drugi uchwyt (posiadam pas z możliwościa zawieszenia 2-pkt lub 1-pkt) jak narazie wszystko jest ok. :D Quote
Recommended Posts