Kiubik Posted November 21, 2019 Report Posted November 21, 2019 Cześć. Właśnie zakupiłem nową replikę. Mianowicie TR16 MBR 556WH. Ktoś może używa albo ktoś wie i się podzieli jaki najlepiej akumulator do niej dobrać? jaki wymiar i jaki voltarz? Za konkretne linki też byłbym wdzięczny ;) Quote
FatalWalker Posted January 23, 2020 Report Posted January 23, 2020 W dniu 21.11.2019 o 21:59, Kiubik napisał: Cześć. Właśnie zakupiłem nową replikę. Mianowicie TR16 MBR 556WH. Ktoś może używa albo ktoś wie i się podzieli jaki najlepiej akumulator do niej dobrać? jaki wymiar i jaki voltarz? Za konkretne linki też byłbym wdzięczny ;) Udało Ci się już dobrać lipo? Mam kolbę G&G GOS-V3. Nie wiem jaka maksymalna pojemność tam wejdzie. Quote
Huba_lbn Posted January 23, 2020 Report Posted January 23, 2020 Ja w eMkach używam LiPo 11,1 25/50C 1200 mAh od Turnigy. Duże C zapewnia fajnego ROF'a, choć to tylko 60A. Jest mała i mieści się w buffer tube przez co nie ma znaczenia jakiej kolby używasz. Jest mała więc nie ma za dużej pojemności, ale mi zazwyczaj wystarcza na strzelankę, a i tak zawsze warto mieć zapasową baterię. Można też takie dwie podpiąć równolegle, to się zwiększy się pojemność i A lub po prostu kupić większą baterię, ale wtedy trzeba mieć już kolbę typu SF lub jakiś pouch na kolbę. Ja takich rozwiązań nie lubię. Podsumowując: taka baterią zmieści się w boczne miejsca w kolbie TR16 (podobna jest do kolby typu SF), w buffer tubie jest chyba mosfet i nie ma tam za dużo miejsca. Można połączyć dwie baterie równolegle i też się powinny zmieścić w kolbie jedna po jednej i druga po drugiej stronie. Quote
Recommended Posts