Ereus Posted November 18, 2019 Report Posted November 18, 2019 Szanowni Państwo, po pierwsze proszę o przeniesienie bo nie mogłem założyć tematu w "jak zacząć". Mój młodszy brat (lat 14) uparł się na wejście w ASG, a że sam miałem również zamiar się za to kiedyś zabrać (co zawsze przekładałem "na później") to chyba najlepszy moment aby w końcu zacząć. Przeczytałem post Wielce Szanownego MarkaMac po czym zabrałem się do szukania i grzebania po necie. Brat jest uparty na replikę czegoś z II WŚ nawet pomimo, że zostałem ostrzeżony iż one często jadą na wyglądzie a nie jakości. Osobiście nie przepadam za replikami M4 i AK, więc dla siebie szukam czegoś krótkiego, bardziej do CQB. budżet dla brata - ok 600zł + okulary, dla mnie ok. 700 + okulary. Rzeczy które znalazłem: Setup 1: GOGLE: Standard PRF-32432 High Velocity Impact standards REPLIKI: MP40 AGM Sten AGM Cymka 028 Setup 2 (mój): Gogle te same REPLIKI (szukam czegoś małego i kompaktowego, żadnego kałasza czy M4): Shotgun AGM (jako niedrogi "dodatek") UMP (jeśli byłaby gdzieś porządniejsza do 8 stówek to też bym się przełamał) JG 202 (metalowy gearbox) AEG (full-metal) Kulki G&G. Chętnie posiłkowałbym się postami z forum, ale masa linków jest już nieaktualna a dane sprzed lat. Jeśli ktoś lepiej obeznany z tematem wskaże faworyta (albo będzie miał gest i wręcz alternatywę) bez tuningu byłbym wdzięczny. Quote
mareq Posted November 19, 2019 Report Posted November 19, 2019 Odnośnie replik II-wojennych to stena używam od 3 lat i jest to moja podstawowa replika. Działa niezawodnie. Problematyczne są na tyle wąskie akumulatory, żeby się zmieściły do kolby. Jakoś nie potrafią u mnie przeżyć dłużej niż rok. MP-40 bywa problematyczny. Thompson od Cymy jest tani i również niezawodny. Nie są to repliki do tuningu. Można zmienić lufę i gumkę czy wymienić oring głowicy tłoka, żeby doszczelnić ale o tuningu mocowym lepiej zapomnieć. Quote
Ereus Posted November 19, 2019 Author Report Posted November 19, 2019 Dzięki za odpowiedź! To jest ten sam Sten czy inny model/producent? Quote
Recommended Posts