Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemka! Mam problem z moim barem, w którym jest zespół spustu i cylindra od barta. Problem wygląda następująco: kupiłem magazynek od Tokyo marui i kiedy go wkładam, to replika strzela na pusto. Ani jednej kulki. Natomiast gdy docisne część,która siedzi w gnieździe do podawania kulek słyszę jakby poruszenie speżyny i mogę oddać normalny strzał. Jednak jak docisnę za mocno, to replika strzela 2 kulkami albo wszystkie kulki wlatują do lufy i wypadają z niej lub jak wyjmę maga. Dziwne jest jeszcze to, że jak w połowie przeładuje replikę, czyli naciagnę sprężynę i zostawię cylinder w tylnym polożeniu, wtedy włożę maga i dosunę cylinder to jestem wtedy w stanie oddać jeden normalny strzał, a następnie problem wygląda tak samo jak wcześniej... Przekopałem całe forum i nie mogłem znaleźć odpowiedzi... Byłbym Wam bardzo wdzięczny za pomoc! 

Posted

Jeśli to pomoże - ja do swojej dla testów kupowałem magazynki i WELL'a i działają. Zarówno na stockowej komorze jak i AA, którą później wstawiałem. A one z tego co pamiętam, to jeszcze tańsze niż JG były (po 10-15zł sztuka chyba)

• 2 weeks later...
Posted

Pisze po dłuższej przerwie, ponieważ czekałem na dostawę komory od AA i maga od Well'a. Niestety problem ten sam. Naprawdę nie wiem co już tam może być nie tak. Może macie jakichś kontakt do serwisanta od snajperek i mniej więcej wiecie jaki jest koszt naprawy?

Posted

To jeszcze podstawowe pytanie - wpinasz magazynki do końca? Tj u mnie też w BAR upgradowanym (swoją drogą z komorą AA, więc w zasadzie ten sam setup) muszę magazynek docisnąć mocniej, do usłyszenia kliknięcia. Jeśli nie docisnę chociaż minimalnie, to też strzela na pusto.

• 2 weeks later...
Posted

Tak magazynki wpinam na maksa, też słyszę kliknięcie. Doszedłem też do jednej ciekawej rzeczy, a mianowicie, gdy naładuje maga do końca to jestem w stanie, praktycznie za każdym razem, wystrzelić od 16 do 18 kulek. Jak je wystrzelę, to repla strzela na pusto.Po wystrzeleniu znów naładuje na maksa i będę mógł wystrzelić te 16 kulek. Magazynek nasmarowany naprawdę porządnie, więc problem chyba nadal leży w magu?