Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Witam. Od ponad 9 miesięcy staram się kupić SWD Atoz ale nigdzie nie mogę naleźć :wink: :poddanie: , szukałem nawet w sklepach u naszych zagranicznych sąsiadów. Czy w ogóle można jeszcze dostać tę replikę czy jest ona całkowicie niedostępna na rynku??(Chodzi mi o nową, nie używaną). :???:

Posted

Nie wiem , czy to fachowe określenie - ale popularnie nazywa się to "świńskie ucho".

Ja tego szukałem do wiatrówki - i dostałem najtańsze , polskie za 15 PLN w sklepie dla myśliwych. Jak masz jakiegoś znajomego , który strzela w field target - na pewno będzie wiedział o co chodzi i poda ci 10 miejsc gdzie można to kupić.

Bardziej fachowo to nazywa się "ocznik" musisz to kupić pod konkretną lunetę, i pamięta, że jak założysz to stracisz możliwość regulacji ostrości i pewnie trochę pola widzenia. do kupienia w większości sklepów myśliwskich.

• 1 month later...
Posted

Mam pytanie do wszystkich posiadaczy SWD AtoZ'a: jak się trzyma? :P Dokładniej chodzi mi o to, że przeglądając temat o SWD A&K widzę ciągle problemy z wytrzymałością części, w tym body i zaczynam myśleć: ,,AtoZ jest o niebo mocniejszy, ale nie ma rzeczy niezniszczalnych". Dużo strzelam tarczowo (tygodniowo ok. 500 kulek) i co prawda po 0,5 roku w swoim SWD nie mam żadnych śladów zużycia, ale jednak niepokoję się czy przy takim używaniu wytrzyma mi tyle, ile bym chciał, a chciał bym dużo ;-)

Inaczej mówiąc... czy ktoś już ma jakieś ślady zużycia, wymieniał już coś, albo przynajmniej pocieszy mnie tym, że wszystkie części produkowane do SWD A&K pasują też do AtoZ'a?

I przy okazji drobniejsze pytanie :P Jak to jest z tym HU? Gumki jeszcze nie wymieniałem i nie odczuwam takiej potrzeby, ale robi się coraz zimniej i obawiam się czy kiedyś się nie okaże, że gumka stokowa zawiedzie w nieodpowiedniej chwili :-F

Na koniec dodam, że strzelam na m170 guardera.

• 3 weeks later...
Posted

Cześć.

Czy opłaca się inwestować w SWD ATOZ'a ?

Czy może kupić coś tańszego ?

Czy może lepiej kupić m24 CA albo type 96 MARUZEN'a ?

Mam dylemat więc pytam się expertów ;)

Dzięki za pomoc

Posted

To zależy. Jeśli chodzi Ci o finanse to sobie rozpisz części i ich koszt i policz, a jeśli masz na myśli wygląd czy ,,styl" to kwestia Twojego gustu.

Ogólnie polecam AtoZ'a, ale czasem denerwuje mnie w nim ta ruska szyna boczna oraz to całe jęczenie, że jak SWD to musi być ,,koszerne".

W chwili obecnej AtoZ na Specu jest za 1200zł jeśli się nie mylę, a to, w połączeniu z jego bebechami, daje naprawdę prosty w składaniu i tani karabin snajperski ;-)

I tak BTW jak by ktoś mógł odpowiedzieć na mojego poprzedniego posta... będę wdzięczny :-F

Posted

Przeczytałem temat i mam dylemat

Czy warto zbierać i kupić SWD Atoza czy lepiej A&K?

Wiadomo atoz firmówka no i tu mam pytania.

Czy SP170 daje rade bez żadnych problemów, jak jest z szczelnością, wyczytałem z nadaje się tylko do powieszenia na scianie :\

Mógłby ktoś realne wyniki z strzelania podać i jaką konfiguracje ma?

Posted

Przy m170 guardera bez problemów trafiam każdego na 70m - dalej nie mierzyłem, ale sądzę że da radę i do 80m.

A to że na ścianę to była opinia tylko 1 osoby i to, nie pamiętam dokładnie z jakiego powodu, ale nie koniecznie sensowna :-P

Przy obecnej cenie AtoZ'a jak dla mnie jest on o niebo opłacalniejszy od A&K, jak czytam co tam ludzie kombinują... no, chyba że lubisz majsterkować ;-)

Posted

Moze ktos odpowiedziec na moje pytanko ?

Moze Terkov albo kalach :)

Jestem dosc niklej postury wiec sie zastanawiam jak by to bylo z tym naciaganiem sprezyny po kazdym strzale :/

Beda jakies z tym problemy ?

Pozdrawiam

PS Jestem za granica wiec brak polskich znakow...

Posted

Liczy się technika, nie postura. Po pewnym czasie powinieneś się przyzwyczaić i przeładowywać bez większych problemów.

Jeśli chodzi o zasięg w stocku to nie wiem, nie mierzyłem, nie mam warunków do pomiaru. Powiem tylko że był całkiem dobry, 2 strzelanki tak latałem.

Posted (edited)

Wiele osob mowi ze M24 i inne czterotakty sie latwiej przeladowuje niz SWD.

Moze ktos to potwierdzic ?

Teraz juz kompletnie nie wiem czy brac SWD czy M24 CA ?

Dexter mi juz mowil ze z APSa da sie wiecej wycisnac, ale co robic jezeli ktos robi reko na marinesa ?

Pozdrawiam

PS Ale chyba sie jednak skuze na SWD a reko pojdzie w odstawke :D

Edited by forzamilan
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

No... mamy już na rynku trochę SWD. Minął pewien czas, ludzie już się orientują co nie co, więc czas zadać pytanie: czy do atoza pasuję jakiekolwiek magazynki które są DOSTĘPNE? Oczywiście przypiłowywanie wchodzi w grę ;)