Pazdi Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 Witajcie, Posiadam replike vsr-10, po pełnym tuningu, testowalem wiele rozwiązań ale nie w tym rzecz. Minęło juz troche czasu od kiedy weszly konwersje pod hpa a wciąż ciężko znaleźć wiecej informacji a tymbardziej takich co są w miare nowe. Mam trochę gotówki odłożonej na koncie o nazwie asg. I zaczynam sie zastanawiać nad celem. Konwersja pod hpa+ butla + co2 w zależności od potrzeby lub pozbyc sie vsr i kupic srs od silverback i zacząć tuningowac. Ale teraz do sedna. Pytam "starych snajperow" jakie macie doświadczenia z mancraftami (SDiK, mars czy zwykly reduktor? Etc.) lub innymi firmami np wolverine. Jakie sa plusy takiego rozwiązania poza lekkim przeładowaniem, ustawianiem sily wylotowej w teori, w każdym momecie, zasięgi, skupienie i ogolne plusy i minusy rozwiązania. Czy jest to dużo lepsze a może gorsze lub też bez większych różnic a zależności od upodobań strzelca? Pozdrawiam. Quote
Herbatkin Posted August 30, 2019 Report Posted August 30, 2019 Osobiście nie widzę sensu pakowania się w konwersje gazowe w replikach snajperskich. Jedyne co rozumiem to łatwe przeładowanie na wysokich FPS/J ale nawet to jest banalnie proste do osiągnięcia. Posiadam stockowego SRS ze sprężyną Rapax 3J i na kulkach 0.45g osiągam 3.3J, przeładowanie jest bardzo lekkie. Ogromnym plusem replik sprężynowych jest to, że nic się w nich nie "rozładuje", replikę sprężynową można wyciszyć do poziomu replik z konwersjami gazowymi Quote
Mikadorus SDW Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Z mojego "krótkiego" doświadczenia tylko spring. Działasz sam, jesteś zdany na siebie. Przy klasycznym napędzie sprężynowym ograniczasz niechciane wpadki do minimum. W ciągu 12 lat tylko dwa razy miałem awarię w springu. Raz siadła sprężynka od spustu aspro (-15c a spust miał z 2 lata), drugi raz rozpadła mi prowadnica . Quote
FullX Posted September 4, 2019 Report Posted September 4, 2019 Jeśli siła przeładowania nie jest problemem - spring. Quote
Recommended Posts