Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam do was zasadnicze pytanie, a owe pytanie brzmi która z firm ma lepsze wykonanie replik PDW ( WEI-E TECH vs EMG). Jestem skłonny wydać trochę PLN na replikę jednej z tych firm. Interesuję mnie wykonanie replik co2/green gas łącznie z magazynkami. Liczę na waszą pomoc, mam nadzieję że tematyką trafiłem w odpowiedni dział :)

Posted

Z tego co kojarzę to EMG PDW to są repliki od WE tyle że na licencji. A repliki co2 czy GG niczym się nie różnią fabrycznie tylko magazynkiem. Stare magazynki na GG były do kitu ale wyszła nowa wersja  V2 i są inaczej łączone więc już nie puszczają gazu i łatwiej się je konserwuje.

Posted

Rozumiem, że zasilanie zależy tylko od magazynka? np. kupując replikę gg można zasilać co2 i nie będzie to miało większego ani mniejszego wpływu na replikę? Ale wracając do tematu gdybyś miał wybierać, co byś wziął? ( Dołączam pytanie gg czy co2? )

Posted

przy co2 szybciej zużywają się części ze względu na większą moc.

Nigdy nie używałem co2, moja gieta od WE nie posiada magazynków na co2 więc brak mi doświadczeń a pistolety czy pistolety maszynowe tez zawsze miałem na GG.

CO2:

plusy

-większa moc

-mniejsza podatność na niskie temperatury

minusy

-nie dobijesz maga, więc gdy kończy się nabój spada moc lub wymieniasz po każdym wywaleniu magazynka ale wtedy rosną koszty użytkowania

-po skończonej strzelance, usuwasz we wszystkich magazynkach kapsuły i do kosza inaczej rozszczelnią ci się magazynki.

green gas

plusy

-można trzymać gaz w magazynkach

-można dobijać gaz

-niższe koszty eksploatacji zwłaszcza jeżeli pokusisz się w przelewanie popanu z butli11kg do mniejszych turystycznych. (wtedy strzela się za grosze)

minusy

-dużo bardziej podatny na niską temperaturę

-mniejsza moc (da się kupić dobry green gaz który da dużo większego kopa i wytzyma niższe temperatury lecz idzie to wraz z cena za butle)

Posted

No rozumiem, dzięki za odpowiedź. A co do licencji EMG od WE to jak to wygląda poza zmienionym zewnątrz kompozytem środek się czymś różni czy zostaje tak jak jest i czy magazynki od we na co2 będą pasowały do EMG na gg ?