Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Miał ktoś może do czynienia z repliką ZB26 od ACM?

Korci mnie coraz bardziej nabycie takowej. Wie ktoś jak wygląda wykonanie, sprawowanie się i wierność oddania tej repliki? 

Posted

Hej :) Mam ZetBeka w kolekcji, z tego co Cię interesuje:

- wykonanie: bardzo dobre, kitajce się postarali; nic nie lata, nie trzeszczy, sam karabin jest solidny, fest ciężki, jedyne co może razić absolutnych purystów to fakt że rączka transportowa nie blokuje się tak jak w oryginale

- co do sprawowania: niestety info z drugiej ręki (od poprzedniego właściciela, u mnie rkm po prostu leży w kolekcji), ale wieść głosi że bardzo dobre, replika przemieliła parenaście tysięcy kulek bez najmniejszego problemu; w środku GB podobny jak w M14, także z tuningiem też nie powinno być problemów

- wierność oddania: jak wyżej, jedyną "wadą" jest nieblokowalna rączka transportowa, poza tym wszystko oddane bardzo wiernie w stosunku do oryginału, bardzo wdzięczny materiał pod "dokoszernianie" (zabejcowania drewna, przetarcie powierzchni metalowych wełną stalową), do tego świetny smaczek - rkm ma wymienną lufę jak w oryginale :)

Jeśli chciałbyś coś jeszcze wiedzieć to pisz śmiało tutaj albo na priw :)

DSCN0053.JPG

Posted

Jakbyś był zainteresowany i chętny się dogadać, to mógłbym Ci puścić mojego - powoli wyprzedaję sporą część kolekcji bo szykuję się do wyjazdu za granicę, zawsze lepiej puścić sprzęt w ręce maniaka ASH niż rekomana który dezintegruje replikę na evencie ;) Zadbany, dokoszerniony, do tego niedostępna w kraju wersja z oryginalnym oznaczeniami