matmat2000 Posted June 7, 2019 Report Posted June 7, 2019 (edited) Od pewnego czasu myślę o zmianie repliki na typowo pod cgb z dużą szybkostrzelnością na singlu i dobrą reakcją na spust. Zastanawiam się nad Specną z seri Edge albo Modify albo EA/dytac.- coś z szybką wymianą sprężyny. Jednak w tym przypadku po zakupie repliki musze sporo części wymienić tzn. spust, zębatki, pewnie uszczelnioną dyszę itp dodatkowo mosfet, lufe precyzyjną itp. Wyjdzie z tego niezła dodatkowa kasa. Stąd moja myśl, czy nie złożyć repliki totalnie od zera pod cqb. Wydaje mi się że wyjdą podobne pieniądze a będę miał replikę toatlnie customizowaną pode mnie. Czy ktoś z was ma w tym doświadczenie? Poleciacie takie rozwiązanie? Dzięki za odp Edited June 7, 2019 by matmat2000 Quote
wallop Posted June 8, 2019 Report Posted June 8, 2019 EA-Dytac i tuning Samą wydmuszke dobrej jakości ciężko dostać. Korpusy niby można kupić tak jak i resztę części zewnętrznych ale czasem jest sporo cackania się w dopasowanie. Kupując gotowa replike połowę czyli wygląd zewnętrzny masz z głowy. Wnętrze robisz jak chcesz. Robiłem już kilka replik pod rof/reakcje na spust. Najlepszym wyborem jest tutaj połączenie szybkich zebatek, mocnego silnika HT i Titana Advanced. Do tego oczywiście lipo 11 lub nawet 14. Można nawet bawić się w zębatki dsg jak chcesz mieć kosmiczną replikę, osobiście jednak jestem zwolennikiem ssg i zrobieniu ewentualnie short stroke'a. Quote
Recommended Posts