echofoxtrot Posted May 1, 2019 Report Posted May 1, 2019 Witajcie, potrzebuję burzy pomysłów w jaki sposób połączyć na stałe lufę zewnętrzną z upperem i delta ringiem. Problem polega na tym, że fabryczny gwint wyrobił się i niestety nie trzyma już tak jak powinien. Różnica między gwintem w delta ringu a gwintem uppera zrobiła się na tyle duża, że pierścień można nałożyć i zdjąć z korpusu bez jego wkręcania :) Nowy upper będę miał koło września, bo tak to jest z dostępnością części do KWA, lecz do tego czasu muszę wymyślić coś, co pozwoli mi złożyć całość do kupy w miarę solidny sposób. Pomysły na które wpadłem do tej pory to - taśma teflonowa - klej na gorąco Pozostaje tylko kwestia, czy połączenie wykonane za pomocą jednego z tych dwóch specyfików będzie na tyle solidne, żeby lufa nie została wraz z szynami w rękach podczas strzelania? :D Tak jak pisałem wcześniej, aktualny upper i delta ring pójdzie do śmieci, po tym jak otrzymam nowy, więc połączenie między nimi może być zrobione nawet w sposób drastyczny, uniemożliwiający swobodne odkręcanie. Czy macie jakieś doświadczenia związane z podobnym problemem i jakieś pomysły jak to tymczasowo rozwiązać? Pozdrawiam! Quote
wiciok Posted May 3, 2019 Report Posted May 3, 2019 Po prostu zalej gwint najmocniejszym klejem jaki znajdziesz? I nie klejem na gorąco, bo on to raczej szybko puści. Quote
Driver2503 Posted May 4, 2019 Report Posted May 4, 2019 Pomysł sprawdzony w rowerze gdzie gwint w "korbie "padł i jedyny sposób żeby cała korba się trzymała;D klej wieloskładnikowy (Kotwa chemiczna) Quote
Recommended Posts