Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

potrzebuję burzy pomysłów w jaki sposób połączyć na stałe lufę zewnętrzną z upperem i delta ringiem. Problem polega na tym, że fabryczny gwint wyrobił się i niestety nie trzyma już tak jak powinien. Różnica między gwintem w delta ringu a gwintem uppera zrobiła się na tyle duża, że pierścień można nałożyć i zdjąć z korpusu bez jego wkręcania :)

Nowy upper będę miał koło września, bo tak to jest z dostępnością części do KWA, lecz do tego czasu muszę wymyślić coś, co pozwoli mi złożyć całość do kupy w miarę solidny sposób. 

Pomysły na które wpadłem do tej pory to

- taśma teflonowa

- klej na gorąco

Pozostaje tylko kwestia, czy połączenie wykonane za pomocą jednego z tych dwóch specyfików będzie na tyle solidne, żeby lufa nie została wraz z szynami w rękach podczas strzelania? :D Tak jak pisałem wcześniej, aktualny upper i delta ring pójdzie do śmieci, po tym jak otrzymam nowy, więc połączenie między nimi może być zrobione nawet w sposób drastyczny, uniemożliwiający swobodne odkręcanie.

Czy macie jakieś doświadczenia związane z podobnym problemem i jakieś pomysły jak to tymczasowo rozwiązać? Pozdrawiam!

59163297_2258447831136666_1543095957481062400_n.jpg