Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

Ostatnio kupiłem używanego EA Border Patrol w celach czysto majsterkowych.

Niestety przed rozkreceniem GB w ogóle go nie przestrzelalem, ani nie obejrzalem z zewnątrz, ponieważ w planach była wymiana wszystkiego.

Aktualnie po złożeniu GB, okazuje się, że szkielet nie schodzi się ze sobą przy spuscie oraz w miejscu prowadnicy sprężyny.

Lecz stwierdziłem, że Chińczyk taki jest, a skoro wyczytałem, że spokojnie można wsadzać do niego m120 na stockowych częściach, to złożyłem go do końca i pojawił się kolejny problem...

Bron strzela semi/auto, lecz czasami na semi walnie auto.

Rozkręciłem ją już kilkukrotnie i wszystko wydaje się być dobrze. 

Dodam, że płytkę selektora wrzuciłem z G&G CM16 i chodzi trochę ciaśniej niż oryginał, ale nie ma tragedii.

Myślałem, że nie współgra ona z całym zespołem spustu, tak więc wrzuciłem cały z G&G i nadal czasami strzeli auto na semi.

Problem z zebatka, czy szkieletem ?

Nie mam pomysłów, a nie mam ostatnio na tyle czasu, aby wsadzać wszystko do GB z G&G i testować dalej.

Edited by kaflok
Posted

" Ostatnio kupiłem używanego EA Border Patrol w celach czysto majsterkowych. "

" nie mam ostatnio na tyle czasu, aby wsadzać wszystko do GB z G&G i testować dalej. "

coś to trochę niespójnie wygląda :P

oddaj do serwisu i niech Ci to ogarną

Posted

Nie mam na tyle czasu, aby przekładać graty z GB do GB...

Problemem była dźwignia przerywacza ognia, wymieniłem na stockowa EA i jest ok.

Problemem wciąż jest niedomykajacy się GB nawet bez gratów w środku, normalna rzecz w chinczykach ?

Posted

Jeśli sam szkielet bez żadnych części w środku się nie domyka to jest to wada produkcyjna bądź uszkodzony szkielet. 

Gearbox EA to chińszczyzna. Body natomiast jest jak dla mnie pierwszej klasy. 

• 2 weeks later...
Posted

Tyle pisania, a fotek nie dodałem...

Wymiana na GB G&G i problemy ze skaczacymi fpsami ustąpiły.

Dla sprecyzowania skaczacych fpsow, na sprezynie 120, z doszczelnionym układem, komora stockowa z gumką g&g i dysza regulowana Retro plulo max. 350fps ze spadkami do 190... 

Regulacje dyszy i wymiana gumki na białą guardera nic nie zmieniało.

Aktualnie nie miałem okazji chronowac, ale poprawa jest mega poprawa w zasięgu oraz skupieniu, więc fpsy pewnie +/- na oko stale.

20190512_092302.jpg

20190512_092316.jpg