Dwite Posted April 19, 2019 Report Posted April 19, 2019 Witam Z racji, że nie znalazłem nigdzie tematu co do modelu M40A3 od VFC / ASG chciałem zapytać kogoś kto ma ten model. Z tego co patrzyłem i czytałem temat cymy 700 a patrząc na swoją replikę trochę się to wszystko różni. Krótki magazynki wsuwa się koło spustu a hop up regulowany jest przez pokrętło od spodu łoża (budowa komory hu też chyba inna niż w pozostałych m40). Ma ktoś też tą replikę i mógłby się o niej coś wypowiedzieć ? Link do repliki:https://www.specshop.pl/product-pol-13643-ASG-VFC-Replika-karabinu-snajperskiego-McMillan-M40A3-OD-Green-Proline-17993.html Quote
Niedźwiedź Posted May 26, 2019 Report Posted May 26, 2019 Nie warto kombinować. Pierwszy problem tej repliki to magazynek a raczej podawanie kulek z magazynka do komory HU - odbywa się to poprzez łącznik który lubi się zapychać. Mieliśmy też przypadek gdzie replika M40 od ASG nie trzymała wymiarów prosto z pudła i strzelała bliżej do garłacza niż snajperki. M40A3 aktualnie najlepszą opcją będzie albo VSR Tokio Mari i konwersja łoża do M40 albo SSG24 Novricza z konwersją do M40. Jest jeszcze M40A TM już gotowe ale podczas mojej rozmowy z Red Wolf'em wyszło że ma ona mniejszy cylinder niż te w standardzie VSR co ogranicza jej osiągi. Osobiście mam ten drugi setup z SSG24 i jestem z niego bardzo zadowolony. Quote
Recommended Posts