Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

Jako, że osiągi mojej pierwszej repliki powoli mnie nie zadowalają, chciałbym podnieść jej... moc ?

Wspomogą się tutaj linkiem do konkretnego modelu:

https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-cm16-raider-dst-1152197991.html

- Czy ma sens zakładanie bore up i wymiany komory hopup ?

- Jaka preclufe wybrać ?

Jest jeszcze opcja zmiany repliki na E&L m4, albo innego stocka, który da więcej frajdy, ale to uznaje za ostateczność.

Pozdrawiam

Posted

jak ze szczelnością pneumatyki w Twojej replice? nie opłaca się inwestować w nie wiadomo co, jeśli podstawy leżą

jest "strzykawka", czy nie?

sama poprawa pneumatyki w mojej specnie poprawiła znacznie osiągi.

Posted

Jestem swiadomy tego jak bardzo istotne to jest i szczerze odpowiem, że nie sprawdzałem.

Rozkrecajac gb, wolałbym już wymienić części stockowe pomimo, iż mogą być dobrze spasowane i szczelne

Posted
17 minut temu, kaflok napisał:

Jestem swiadomy tego jak bardzo istotne to jest i szczerze odpowiem, że nie sprawdzałem.

Rozkrecajac gb, wolałbym już wymienić części stockowe pomimo, iż mogą być dobrze spasowane i szczelne

czemu?

Posted

Nie ma sensu bawić się w bore-upy, więcej z tym problemu niż pożytku.

Na tanią preckę polecam Steel Bulla

Jaką masz teraz "moc"? Bardziej poprawną jednostką była by "praca" bo tą się mierzy w dżulach ;)

A jakich osiągów oczekujesz od repliki?

Posted

Oczekuje zasięgu na poziomie 50-60m, jeżeli chodzi o fpsy, to aktualnie 390-395 czyli powiedzmy ~1.4J

Chciałbym ją podkręcić do ok. 450, ale bardziej mi na zasięgu i skupieniu zależy, a nie bawiłem się nigdy w tuning, stąd moje pytania, aby kasy na marne nie wydać :)

Posted

50 m zasięgu to powinno być w sotcku.

Jeżeli masz lokalne limity pod 450 to zrób sobie taką właśnie replikę. Na początek zrobić przegląd GB i wsadzić sprężynę która te 450 zrobi. Przy okazji otwierania GB można by kilka innych rzeczy zrobić, ale to już zależy od budżetu na tuning.

Z drugiej strony czy jest sens dużo pakować w plastikową eMkę?