kaflok Posted March 18, 2019 Report Posted March 18, 2019 Cześć, Jako, że osiągi mojej pierwszej repliki powoli mnie nie zadowalają, chciałbym podnieść jej... moc ? Wspomogą się tutaj linkiem do konkretnego modelu: https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-cm16-raider-dst-1152197991.html - Czy ma sens zakładanie bore up i wymiany komory hopup ? - Jaka preclufe wybrać ? Jest jeszcze opcja zmiany repliki na E&L m4, albo innego stocka, który da więcej frajdy, ale to uznaje za ostateczność. Pozdrawiam Quote
Redmonk93 Posted March 18, 2019 Report Posted March 18, 2019 jak ze szczelnością pneumatyki w Twojej replice? nie opłaca się inwestować w nie wiadomo co, jeśli podstawy leżą jest "strzykawka", czy nie? sama poprawa pneumatyki w mojej specnie poprawiła znacznie osiągi. Quote
kaflok Posted March 18, 2019 Author Report Posted March 18, 2019 Jestem swiadomy tego jak bardzo istotne to jest i szczerze odpowiem, że nie sprawdzałem. Rozkrecajac gb, wolałbym już wymienić części stockowe pomimo, iż mogą być dobrze spasowane i szczelne Quote
Redmonk93 Posted March 18, 2019 Report Posted March 18, 2019 17 minut temu, kaflok napisał: Jestem swiadomy tego jak bardzo istotne to jest i szczerze odpowiem, że nie sprawdzałem. Rozkrecajac gb, wolałbym już wymienić części stockowe pomimo, iż mogą być dobrze spasowane i szczelne czemu? Quote
Huba_lbn Posted March 18, 2019 Report Posted March 18, 2019 Nie ma sensu bawić się w bore-upy, więcej z tym problemu niż pożytku. Na tanią preckę polecam Steel Bulla Jaką masz teraz "moc"? Bardziej poprawną jednostką była by "praca" bo tą się mierzy w dżulach ;) A jakich osiągów oczekujesz od repliki? Quote
kaflok Posted March 19, 2019 Author Report Posted March 19, 2019 Oczekuje zasięgu na poziomie 50-60m, jeżeli chodzi o fpsy, to aktualnie 390-395 czyli powiedzmy ~1.4J Chciałbym ją podkręcić do ok. 450, ale bardziej mi na zasięgu i skupieniu zależy, a nie bawiłem się nigdy w tuning, stąd moje pytania, aby kasy na marne nie wydać :) Quote
Huba_lbn Posted March 19, 2019 Report Posted March 19, 2019 50 m zasięgu to powinno być w sotcku. Jeżeli masz lokalne limity pod 450 to zrób sobie taką właśnie replikę. Na początek zrobić przegląd GB i wsadzić sprężynę która te 450 zrobi. Przy okazji otwierania GB można by kilka innych rzeczy zrobić, ale to już zależy od budżetu na tuning. Z drugiej strony czy jest sens dużo pakować w plastikową eMkę? Quote
Recommended Posts