tomjar Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 Cześć, Postanowiłem po kilku latach wrócić do ASG. Trochę wyleciałem z obiegu i mam kilka pytanek. Jaką replikę polecacie w cenie 500-600 PLN. Myślę, że w grę wchodzą również repliki używane chociaż bardziej przychylny jestem do nowej. Są może aktualnie jakies promo na repliki? Może uda się coś tanio wychaczyć :P M4 - Co myślicie o tej? Dobra cena? Dobra jakość? Jaką bateryjkę do niej? Z góry dzięki za wsparcie w powrocie do ASG :) Quote
Huba_lbn Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 Piszesz 500-600 a linkujesz replikę za prawie 670. Zdecyduj się na konkrety budżet to może się coś podpowie. A co do M4 od Specny to masz tutaj dwa tematy: http://wmasg.com/pl/forum/topic/139509-m-ki-specna-arms/ http://wmasg.com/pl/forum/topic/162223-emki-sa-specna-arms/ Quote
tomjar Posted March 15, 2019 Author Report Posted March 15, 2019 (edited) Tak trochę przekorczyłem budżet. Ale znalazłem wiele dobrych słów na temat SA-B02, która aktualnie jest w promocji w wersji TAN. M4 I chyba to na nią się zdecyduję. Jakieś słówka o niej? I jeszcze jeden temat. Jakie Lipo do niej będzie najlepsze? Raczej będzie chodzić tylko na mocniejszej sprężynie. Edited March 15, 2019 by tomjar Quote
Huba_lbn Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 Masz prawie 100 stron tematów o tej replice. Masz jakieś konkretne pytania, których tam nie ma? O baterii też pewnie jest w tych tematach, a dla ułatwienia dodam że bateria taka jak do wszystkich M4 http://wmasg.com/pl/forum/topic/130177-jaki-akumulator-pasuje-do-mojej-repliki/ Quote
tomjar Posted March 15, 2019 Author Report Posted March 15, 2019 Nie potrafię znaleźć info o maksymalnych wymiarach do tej emki Czy ta wejdzie? Albo jesteś ktoś w stanir podesłać maksymalne wymiary? LIPO Quote
Redmonk93 Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 2 minuty temu, tomjar napisał: Nie potrafię znaleźć info o maksymalnych wymiarach do tej emki Czy ta wejdzie? Albo jesteś ktoś w stanir podesłać maksymalne wymiary? LIPO do komory wejdzie bez problemu. ja mam taką i wchodzi mi w prowadnicę kolby na styk, a jest o wiele dłuższa. Quote
tomjar Posted March 15, 2019 Author Report Posted March 15, 2019 Czyli mówisz żeby brać? :D O to mi właśnie chodizło ;) Quote
Redmonk93 Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 6 minut temu, tomjar napisał: Czyli mówisz żeby brać? :D O to mi właśnie chodizło ;) ta kolba ma dwie dodatkowe komory po bokach. jest pod tym względem meeeeeeega wygodna. ja zmieniłem kolbę na magpula i się muszę nagimnastykować z batką. chyba kupię po prostu krótszą xd Quote
ThomX Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 (edited) No uwaga Panowie z tymi bateriami. Mam sa b-05 i juz odsylalem do gunfire baterie bo byla za dluga. ;) Jaki chcesz akumulator? 7,4 czy 11,1? Jak stock to pewnie 7,4. Bez mosfetu z aktywnym hamulcem 11,1 odradzam. Nie opanujesz. Ja wsadzilem nano aab i dopiero sie uspokoiło. Pewnie też mała tamiya :) jak przyjade do domu to Ci wymierze te kolbę i zerkne na gunfire co wejdzie. Nastaw sie na dzielone, bo jak wsadzisz pozniej mosfet w prowadnice to się narzeźbisz ze zmieszczeniem czegokolwiek. Też myślałem że wejdzie wszystko i się zdziwiłem :) Edited March 15, 2019 by ThomX Quote
Redmonk93 Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 (edited) 23 minuty temu, ThomX napisał: No uwaga Panowie z tymi bateriami. Mam sa b-05 i juz odsylalem do gunfire baterie bo byla za dluga. ;) Jaki chcesz akumulator? 7,4 czy 11,1? Jak stock to pewnie 7,4. Bez mosfetu z aktywnym hamulcem 11,1 odradzam. Nie opanujesz. Ja wsadzilem nano aab i dopiero sie uspokoiło. Pewnie też mała tamiya :) jak przyjade do domu to Ci wymierze te kolbę i zerkne na gunfire co wejdzie. Nastaw sie na dzielone, bo jak wsadzisz pozniej mosfet w prowadnice to się narzeźbisz ze zmieszczeniem czegokolwiek. Też myślałem że wejdzie wszystko i się zdziwiłem :) na stronie jest podany wymiar baterii. raczej dłuższej niż 17 cm nie masz.. już nie wspominam o kolbie która jest 3 komorowa.. Edited March 15, 2019 by redmonk93 Quote
ThomX Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 (edited) Mam 3 dzielną specne 11,1. Nie pamietam tych wymiarów, ale zamawialem 2-dzielną elektro rivers i wystawały z komór. I musiałem odesłać :) Zmierze to napiszę Ja wsadzałem w komory właśnie, bo w prowadnicy mam mosfet Edited March 15, 2019 by ThomX Quote
tomjar Posted March 15, 2019 Author Report Posted March 15, 2019 (edited) Full stock i raczej nie prędko będę coś przerabiał. Tak na prawdę kiedyś (3-4 lata temu) miałem G36 C i służyła mi w stockowej wersji i nie potrzebowałem żadnych modernizacji. Replika - Do tej repliki Bateria - Ta bateria. Wymiary: 19,8x21x126mm Jeszcze jedno pytanko. Jakie kuleczki polecacie? 0,25 czy 0,23? W koszyku mam i te i te bo stwierdziłem, że sam sprawdzę. Ale może posłucham się rad bardziej doświadczonych ;) Edited March 15, 2019 by tomjar Quote
ThomX Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 14 minut temu, tomjar napisał: Full stock i raczej nie prędko będę coś przerabiał. Hje hje hje, przypomnę Ci te słowa, bez żadnej złośliwości, ot tak z radosnej wspólnoty ;) Też tak myślałem, że jestem twardziel co to kupi i postrzela. A ja kupiłem już z precką, nową komorą hop up, kablami niskooporowymi i neodymem. To...wciąga. Kupowanie i wsadzanie w repke rzeczy. I nie ma w tym nic złego ;) 18 minut temu, tomjar napisał: Jeszcze jedno pytanko. Jakie kuleczki polecacie? 0,25 czy 0,23? A to już musisz sam sprawdzić. Ja używam 0,25. I nie używałem nigdy innych. Tyle że zmieniłem Armę na G&G Quote
ThomX Posted March 15, 2019 Report Posted March 15, 2019 Oki, już nie mogę edytować stąd post pod postem. :) Jeżeli chodzi o komory boczne, to mniej więcej 2cm x 2 cm, ale odradzałbym dłuższe niż 125-130mm, bo sie z kablami nie pomieścisz. Prowadnica spokojnie 25mm x 25mm, ale pamiętaj, że przez prowadnice idą stockowe kable z wtykiem, które specjalnie giętkie nie są, a musi Ci jeszcze wleźć dystanser od baterii. Ale patrze na batkę, którą wybrałeś i powinna Ci wejść w komorę kolby w ostateczności. Zwracam honor, wybrałeś dobrze :) Quote
tomjar Posted March 15, 2019 Author Report Posted March 15, 2019 Dzięki wielkie za pomoc! Jak to się mówi... Będzie ciasno to się napluje :D Quote
Recommended Posts