Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

Bawił się ktoś z was w strippling? To już moje drugie podejście po paskudnym glocku, wielkiego doświadczenia nie mam, ale jako, że na te okładziny zeszło mi lekko 4-5h, to mogę to i owo powiedzieć. Jeśli kogoś interesuje:

1. Sprawdzić jak plastik się zachowuje na niewidocznej części (np w tym przypadku po wewnętrznej stronie okładzin albo we wew. części chwytu pistoletowego).
2. Zależnie od preferencji możliwe jak najcieńsza końcówka lutownicy - wtedy mamy najlepszy efekt, chyba że ktoś chce paski (będę testował), albo inne wzorki.
3. Maska a na pewno wentylator przy plastiku, lutownicy to nie ostudzi wiele (moja z lidla za 15 czy tam 19 zeta dawała radę) a odsunie śmierdząco-trujące wydzieliny z kompozytów.
4. Ja na koniec robię post-processing tj. twarda szczota z mydłem, żeby wykruszyć plastik, tak aby nie zostawało nam na rękach zdjęcie przed to nr 3 a zdjęcie po to nr 4.
5. Cieszyć się z efektu, bardzo pracochłonne ale różnica jest wielka już gołą ręką, w rękawiczkach efekt jest taki, że stajemy się praktycznie jednością z przedmiotem.

Wiem, że nie żadna nowość, ale fajna modyfikacja, może ktoś nie słyszał. Możecie się pochwalić waszymi zabawami ze stripplingiem.

4.thumb.jpg.cac54ec7aaab731193c5181ec43551f6.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Edited by thewojtz
Posted

Ostatnio bawiłem się w przerabianie Glocka i tak się to prezentuje u mnie. Przerabiałem grot do lutownicy i chciałem przetestować jak to wyjdzie, korpus i tak pójdzie do wymiany.

52684458_239989116794000_539470084473618432_n.jpg