Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika uniwersalna 350/450fps i dwie lufy 260/407mm ICS/VFC/ASG

Recommended Posts

Posted (edited)

Poszukuję repliki uniwersalnej. Czy warto brać replikę od ICS i na tej podstawie przygotować dwa ustawienia - CQB 350fps z krótką lufą i 450fps z długą lufą? Dwa różne zestawy górnej części gearbox z innymi cylindrami odpowiednio dobranymi pod lufę oraz dwie komory hop-up z lufami 360mm i 407mm.

Repliki ICS:
http://redberet.pl/p/58/1152331067/ics-replika-cxp-ape-tan-inne-elektryczne-repliki-asg-airsoft-guns.html

https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-ics-127-r-i-s-crane-stock-1152213848.html

A może wystarczy jakaś replika z szybką wymianą sprężyny?
CZ Scorpion EVO 3 ASG

http://redberet.pl/p/58/1152299769/asg-replika-cz-scorpion-evo-3-a1-carbine-proline-18673-inne-elektryczne-repliki-asg-airsoft-guns.html

CZ 805 ASG
http://redberet.pl/p/58/1152260184/asg-replika-cz-805-bren-a2-proline-18198-inne-elektryczne-repliki-asg-airsoft-guns.html

VR16 M145 Classic V2 VFC
http://redberet.pl/p/37/1152335368/vfc-replika-vr16-m145-classic-v2-czarna-seria-m-elektryczne-repliki-asg-airsoft-guns.html

Edited by 117Night
  • 117Night changed the title to Replika uniwersalna 350/450fps i dwie lufy 260/407mm ICS/VFC/ASG
Posted

Wszystkie ICS serii AR15 i ACR mają takie same części?

19 godzin temu, wallop napisał:

ICS i tyle w temacie. Nic innego stockowego się pod to nie nadaje.

A nie stockowe repliki? Masz na myśli zakup gearbox split od Retro Arms?

Posted

AR-15 od ICS można podzielić na starą wersję bez ebb i nową z ebb. W obrębie wersji w środku jest to samo. Czasami różne silniki. 

ACR ma inną komorę i dyszę.

Split GB od Retro Arms robi z repliki coś ala ics.

Dzielony GB jest jeszcze w Katanie od WE i Systemie i jej klonie od AK.

Posted (edited)

Huba, imo ICS byłby z tego najlepszym wyborem. Katana, czy PTW od Systemy czy A&K ma sporo niestandardowych części. Są to ogólnie problematyczne repliki. Tak jak Systema uważana jest powszechnie za dobrą, wręcz jedną z najlepszych replik tak ja uważam, że jest kompletnie nie opłacalna i ze względu na niekompatybilność części - problematyczna. Katana to syf...

ICS to w sumie standardowy AEG w systemie TM.

Split od Retro jest ok, ale nie jest on aż tak super jak się wydaje. Demontaż górnej części trwa dłużej niż w ICS. No i niestety nie zawsze pasuje drop-in do repliki, którą posiadamy. Retro Arms robi szkielety CNC do ICS'a więc zamienniki są dostępne na wyciągnięcie ręki. Tak samo wnętrzności GB - pasuje praktycznie wszystko.

Kupujesz replikę ICS'a i masz ideollo spasowany szkielet, body i komorę. Do tego dostęp do części zamiennych, tuningowych. Wszystko pasuje, robisz ICS'a jak normalnego AEG'a. Czego chcieć więcej?

Edited by wallop
Posted (edited)

Każda replika z szybką wymianą sprężyny się nada do gry w lesie i w CQB bo można fpsy szybko regulować.

Gorzej ze zmiana długości lufy, wiesz ile trwa wymiana lufy w EVO?

W ICS masz replikę z lufą wew 260 mm i górną połówką z cylindrem typu 2 i sprężyną pod 350 fps. Obok leży Ci lufa 407 mm z komorą, druga górna połówka z cylindrem typu 0 lub 1 i sprężyną pod 450 fps oraz tłumik dźwięku 15 cm.

Zmiana replika z CQB na Las trwa 1-2 min.

Ja obecnie używam ICSa z lufą 323 do CQB i Lasu i tylko wymieniam sprężynę, co zajmuje z 30 sek, ale mam w planach zrobić sobie półtorej repliki, czyli jeden lower reviwer i dwa kompletne uppery. Jeden z lufą 280-300mm, drugi 450 mm.

lPBgtq7.png

Edited by Huba_lbn
  • 4 months later...
Posted
Cytat
W dniu 9.03.2019 o 12:55, Huba_lbn napisał:

Każda replika z szybką wymianą sprężyny się nada do gry w lesie i w CQB bo można fpsy szybko regulować.

Gorzej ze zmiana długości lufy, wiesz ile trwa wymiana lufy w EVO?

W ICS masz replikę z lufą wew 260 mm i górną połówką z cylindrem typu 2 i sprężyną pod 350 fps. Obok leży Ci lufa 407 mm z komorą, druga górna połówka z cylindrem typu 0 lub 1 i sprężyną pod 450 fps oraz tłumik dźwięku 15 cm.

Zmiana replika z CQB na Las trwa 1-2 min.

Ja obecnie używam ICSa z lufą 323 do CQB i Lasu i tylko wymieniam sprężynę, co zajmuje z 30 sek, ale mam w planach zrobić sobie półtorej repliki, czyli jeden lower reviwer i dwa kompletne uppery. Jeden z lufą 280-300mm, drugi 450 mm.

Jaką lufę zewnętrzną wstawiłeś? Zwykłą do M4 o potrzebnej długości, czy dedykowaną od ICS?

• 3 weeks later...
Posted

Projekt na razie leży i czeka na więcej czasu z mojej strony.
Wkradła się też literówka "Ja obecnie używam ICSa z lufą 323 do CQB i Lasu ", powinno być 363 - standardowa długość eMkowa.

Na zdjęciach zewnętrznie to wszystko ICS MK3 PAR. Cała replika to średnia długość, a długi upper jest od najdłuższej wersji.

Im dłużej projekt leży tym bardziej myślę żeby sprzedać długi upper i zostawić sobie tylko skróconą o ~3 cm średnią wersję.