Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Specna Arms - EDGE

Recommended Posts

Posted

@wallop w SA-E04 standardowo miałem 376-379fps, natomiast po wymianie jeszcze nie robiłem pomiaru, czekam na chrono.

Nie narzekam na swój egzemplarz, delikatne luzy na kolbie były, ale udało mi się ją usztywnić. Na początku miałem problem z selektorem ognia, który był zablokowany po przełączeniu na semi, po prostu nie przeskoczył, ale po rozebraniu i złożeniu działa już prawidłowo. Myślę, że trochę czasu minie zanim odkryję wady, ale póki co jestem zadowolony.

• 3 weeks later...
Posted
W dniu 31.05.2019 o 15:26, Bienia napisał:

Witam. 

Mam pewien problem z edgem a mianowicie kiedy strzelam na sucho bez kulek singlem jest wszystko ok jednak, gdy powtarzam czynność z kulkami mosfet czasami odcina zasilanie czy to normalne? Batka to lipo 11.1 25c. Sprawdzałem na springach stokowych jak i na jakiejś randomowej 120 a efekt ten sam. pzdr

Borykam się z tym samy problemem + czasem na singlu poleci serią po dwie kulki. 
Stąd moje pytanie, do osób które miały ją na serwisie. Czy to kostka/przerywacz, czy może mosfet świruje? Dodam, że replikę mam od miesiąca i w środku jedynie zmieniona gumka, a batka to LiPo 7,4. 

Jeśli nie dojdę z nią do ładu, to odeślę ją na gwarancję, w końcu po to jest XD

Posted

Nie wiem jak kulki mogłyby wpływać na pracę elektroniki chyba, że kable pociągnięte są na przód i magazynek w jakiś sposób powoduje zwarcie na przechodzących kablach. Jeśli kable są pociągnięte na tył, nie ma takiej możliwości.

Sądzę, że bez otworzenia gb i podstawowego serwisu nie dowiemy się co tkwi w tych replikach. Miałem na ten moment 3 egzemplarze Specny Edge i w żadnej w/w problem nie występował. W sumie nie pamiętam abym kiedykolwiek się z czymś takim spotkał. Być może, że mosfet nawala bo kilka osób skarżyło się na to, że im się spalił przy mocniejszej sprężynie. Ewentualnie pobawić się i wymienić mosfet na inny w celu testu. Lepiej odesłać na reklamację, a nie gwarancję.

Posted (edited)

Tak zrobię, że odeślę na reklamację i zobaczymy co z tego wyniknie. Kiedy otrzymam odpowiedź co i jak z tym dam znać dalej by ewentualnie inni z podobnymi problemami wiedzieli co robić ;)

Edited by Kamilkoc
  • 1 month later...
Posted (edited)
13 godzin temu, Bienia napisał:

Wymieniłem w emeczce zębatki na high speedowe, co dziwne problem z mosfetem zniknął. Nie przerywa ani na springu 90 ani na 120.

Pojawił sie inny problem a mianowicie grzeją sie styki łączące mosfet z kablami tymi, które wychodzą z repliki. Wykonałem podkładkowanie i kultra pracy jest zadowalająca jednak czy możliwe ze owe grzanie sie nie jest spowodowane zbyt mocno sciśnietymi zębatkami? Czy moze kable są po prostu wątpliwej jakości?

Edited by Bienia
  • 3 months later...
Posted (edited)

Cześć, 

Odświeżam trochę temat i przychodzę do was z pytaniem i prośbą o poradę.

Chciałbym w swojej edge zamontować dłuższą lufę wewnętrzna, wymienić sprężynę na jakąś m140, zablokować full auto I pobawic się w 'snajperke'. 

Myślicie że to dobry pomysł, czy raczej pójdą zębatki? Zaznaczam że będę strzelał tylko na singlu

Edited by najtek556
Posted
18 godzin temu, najtek556 napisał:

Cześć, 

Odświeżam trochę temat i przychodzę do was z pytaniem i prośbą o poradę.

Chciałbym w swojej edge zamontować dłuższą lufę wewnętrzna, wymienić sprężynę na jakąś m140, zablokować full auto I pobawic się w 'snajperke'. 

Myślicie że to dobry pomysł, czy raczej pójdą zębatki? Zaznaczam że będę strzelał tylko na singlu

Specna na m140 troche pochodzi a może nie pochodzi loteria żeby tak mocno tuningować . 

Specna to spoko baza pod  normalną przeciętną szturmówkę .
Jak chcesz się za Dmr zabierać to zrób to na porządnej bazie. 

• 1 month later...
Posted

Hej! Kupilem swoja 1 sepecne model sa-e01 edge. Teraz pozostal wybor bateri lipo 7.4V czy ktos moglby mi pomoc z doborem? Nie wiem czy wrzucanie linku jest zgodne z regulaminem (jezeli nie to przepraszam) . Czy ta bateria sie zmiesci? https://allegro.pl/oferta/akumulator-li-po-2200mah-7-4v-20c-deans-ipower-8669430674 

Jezeli nie taka, to czy ktos moglby polecic cos przyzwoitego? Ta z alledrogo ma fajna pojemnosc bo 2200, tylko czy w kolbie jest na tyle miejsca? Dzieki!

• 1 month later...
Posted
W dniu 4.01.2020 o 09:01, Huba_lbn napisał:

Jak raz spróbujesz 11,1 już nigdy nie wrócisz do 7,4.

Boje się spróbować 14,8 :P

Wpadła mi w ręce bateria Lipo 11.1 2600 35-70C Szaleństwo pali wszystko jak leci ;D 

W dniu 3.01.2020 o 21:39, wojtas0305 napisał:

A czemu nie lipo 11.1? 

Stokowa specna może tego długo nie wytrzymać pewniejsza jest jakaś bateria 7.4V  podwójny pasek  w kolbe wchodzi . 

• 6 months later...
Posted
W dniu 7.09.2020 o 18:02, pazur79 napisał:

Cześć. Mam poblem z włożeniem baterii do wersji PWD ma ktoś jakis patent?? Batka taka sama jaka używałem w vectorze wiec mala na maxa

https://hobbyking.com/en_us/turnigy-nano-tech-1000mah-3s-20-40c-lipo-airsoft-pack-t-connector.html?___store=en_us

Mam wersję z Asterem i wchodzi tam max właśnie ta bateria (Turnigy 11,1 1000mAh), jakby skrócić kable w replice i baterii to może by weszła Turnigy 11,1 1200. Na razie bawię się całkowicie stockową repliką (poza gumką), więc nie chce skracać kabli i sprawdzać.

Do wersji z X-ASR max zmieściłem 11,1 800mAh, z resztą na stronie sklepu piszą że max to 11,1 600mAh, wiadomo, info ze sklepu musi być z zapasem.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Info ze strony sklepu:

Co wyróżnia EDGE 2.0™ na tle wcześniejszej wersji?

- układ GATE ASTER™
- język spustowy Solar™ Trigger
- gumka Helium™ Flat Hop
- silnik High Torque
- system szybkiej wymiany sprężyny ESA2™

Najrańsza EDGE 1.0 - 700 zł
Najtańsza EDGE 2.0 - 1100 zł

Upgarde fajny, ale jest to jednak o 50% droższa replika i powoli wkracza w pułap cenowy replik (Evolution Airsoft), które choć mają kiepski środek, to mają dobre body i opłacało się w nie inwestować. Pytanie czy kontrola jakości w Specnie będzie lepsza, bo niestety zdążają się krzywe czy źle spasowane repliki.
Według mnie może to być jedna z lepszych metalowych replik M4 prosto z pudełka. Dobre dla tych którzy nic nie będą ruszać, ale dla tych którzy robią tuning wewnętrzny w replice, dalej najważniejsze będzie body najwyższej jakości, czego nie ma w Specnie.

• 6 months later...
  • 2 years later...