Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wlasnie doszedl do mnie SPC, probowalem zalozyc nakladke na gornego RISa (mowa o risa na gripie, nie przy recieverze).

Teraz pytanie - jak to cholerstwo złożyć z powrotem. Dolny RIS to pestka, aby zdjąć górnego należy odkręcić śrubkę i pociągnąć do góry. Teraz analogicznie żeby go założyć z powrotem trzeba go przycisnąć do lufy (na dół) i zakręcić śrubkę.

Tylko że to cholerstwo ani drgnie. Nie chce 'sie zamontować' - górne szyny są pod kątem do lufy bo dalej nie idą. Teraz pytanie - czy to trzeba zrobić siłowo, czy jest jakiś sposób? Ciężko to opisać, ale kto ma SPC to będzie wiedzieć. Z góry dzięki.

Posted

Heh, w koncu zalozylem gornego risa z powrotem. Dings przy pierscieniu przy recieverze przeszkadzal, 'trudno to obrazowo opisac' :) Jedyne co sie przekonalem to żeby nie naparzać, ale siły (i 2 osob najlepiej) zdjecie tego wymaga (fakt faktem ze nie wyrobione jeszcze). Z instrukcji nie da sie tego wyczytać - jest fragment odnosnie demontazu - 'pull the grip upwards' to znaczy ze mam ciagnać aż łape zedre czy samo puści, ewentualnie coś kliknie? W moim przypadku jak puściło to wyje**** ręka w ściane. Że ten gun to wytrzymał 8O z TM byłoby krucho.

A zeby zdjąć plastikowe handguardy na szyny to potrzebowałem młotka 8O

Posted

Dobrze przemyślałeś decyzje, żeby miec handguard na górnym RISie? :) Czasem się coś tam montuje...:) (choć w moim przypadku szyna szynie nie równa - na górnym RISie od gripa wszystko się luźno telepie po przykręceniu, na recieverze jest OK :)

Co ciekawe, jeśli chodzi o dolny RIS, to dostałem karabin w takim stanie, że sling do montowania pasa uniemożliwiał również założenie dolnej okładziny :) trzeba go było zdemontować i założyć trochę inaczej

a co pasowania okładzin - normalka u CA...żeby nie walić ciągle młotkiem, długi czas szlifowałem różnymi pilnikami okładziny od wewnętrznej strony...

a w takim w TM wszystko pasuje jak w szwajcarskim zegarku...