Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

14.02.2019r ruszają zapisy na Fedrunek v7

“Fedrunek V7

* To manewry drużynowe trwające nieprzerwanie przez 24h

* To słuchanie i wykonywanie rozkazów (zadań) na kilku szczeblach dowodzenia (sztab, pluton, drużyna fire-team)

* To duży zróżnicowany, wymagający teren leśny

* To 25 zdań (większych i mniejszych, cyklicznych i wielowątkowych) do wykonania

* To stała kontrola punktów strategicznych, punktów wydobycia, obrona własnej bazy i szturmy na wrogą. Wszystko po to aby zdobyć przewaga punktową.

* To z jednej strony działania dywersyjne na tyłach wroga i z drugiej strony, frontalne ataki na miejsca strategiczne

* To brak zaplecza sanitarnego, brak dostępu do prądu, brak stoisk z kiełbaskami i wata cukrową.

* To brak (alb minimum) snu, bo to nie czas na luksusy i przyjemności.”

Zapraszamy na grupę po pełne info o grze, tam teżw przyszłości znajdzie się link do rejestracji.

640x960_FB_POST.jpg

Posted

No to Panowie i Panie. Duży krok (czy w dobrą stronę, pokaże Fv7) i ukłon w stronę posiadaczy konwersji gazowych, czyli zmiana w regulaminie.

Wprowadzamy chronowanie replik przed grą. W grze mogą brać udział tylko repliki dopuszczone przez org.
Każda replika zostanie odpowiednio oznaczona (wg. mocy)
Repliki z konwersją - będą plombowane.
Dodatkowo wprowadzamy wyrywkową kontrolę replik w czasie gry(stale jesteśmy w terenie, więc to pewnik).

Limity FPS
*Broń boczna – MAX 350 fps na 0.2g czyli 1,14 J
*Full auto – MAX 450 fps na 0.2g czyli 1,88 J
*Tylko semi- MAX 550 fps na 0.2g czyli 2,81 J / obowiązek posiadania broni bocznej
*4-takt - MAX 650 fps na 0.2g czyli 3,93 J /obowiązek posiadania broni bocznej

Pozdrawiam Krauzak

Posted
3 godziny temu, krauzak napisał:

Limity FPS
*Broń boczna – MAX 350 fps na 0.2g czyli 1,14 J
*Full auto – MAX 450 fps na 0.2g czyli 1,88 J
*Tylko semi- MAX 550 fps na 0.2g czyli 2,81 J / obowiązek posiadania broni bocznej
*4-takt - MAX 650 fps na 0.2g czyli 3,93 J /obowiązek posiadania broni bocznej

Pozdrawiam Krauzak

Dobra zmiana:)

Może w końcu uda mi się zmusić grupę byśmy przyjechali tą całą Polskę na Fedrunek;p

• 4 weeks later...
Posted
NASZYWKA.thumb.jpg.18067e5a4bc96bd1b779067514cf8220.jpg

Co tu dużo mówić? Zapisy na Fedrunek v7 Otwarte!!

Grupa Fedrunku v7:

Link do formularza rejestracyjnego:

Link do listy osób zapisanych:

Radzimy się spieszyć – bo miejsca szybko ubywają 

Pozdrawiam Krauzak!
Posted

Przypominam o wpłatach do 5 dni od wejścia na listę.
Więc czekam do jutra na ludzi z pierwszych dni rejestracji. 20.02.2019r robię pierwsze czyszczenie listy, następne czyszczenia - dzień po dniu 1f642.png:)

Także ten....ekipy z rezerwy mogą wskoczyć na listę 1f642.png:)

• 2 weeks later...
Posted

Muszę was pochwalić i po raz kolejny wyrazić moje zaskoczenie i niedowierzanie. W 24h zapisanych 330 ludzi, w dwa tyg po zapisach - opłacone 99,5% miejsc!!

Skuteczność 100% (te 0,5% to błąd statystyczny :);))

Składy stron blokujemy - nie będzie już zmian i przejść.
Możecie zaczynać knuć i planować.

My planujemy cały czas.
Naszywki już zaprojektowane, kończymy mapy, Zadania w 90% skończone i rozplanowane. Poprawiamy jakość map, próbek uranu i jeszcze paru rzeczy.

Działamy ciągle i bez przerw :)

Ps: Dostałem ostatnio kilka podobnych pytań...

Odpowiadam - Osoby, które nie dostały się na listę - proszę o cierpliwość i obserwowanie forum. 
Przy każdej edycji, 1-3tygodnie przed grą zaczyna się wysyp ludzi, którzy muszą zrezygnować bo mają wesele albo rodzą dziecko albo zapomnieli o urodzinach babci.

Więc macie szansę na dogadane się wskoczenie na czyjeś miejsce.
Czekajcie cierpliwie

• 4 weeks later...
Posted

556605805_LOGO(1)22.thumb.jpg.6a502814272dc7cfe50612667965b4d8.jpg

Panowie i Panie.

6 tygodni z hakiem do imprezy.
Mamy gotowe zadania.

Udostępniamy zatem link do 10 zadań głównych. W trakcie gry napotkacie jeszcze min 15 zadań dodatkowych - niespodzianek

Link: https://docs.google.com/document/d/1bemV24qYzfc35Fv9V1gMTaP0g8B-kZKCIbPuw_OvFl8/edit?usp=sharing

Głównie zależy nam na tym aby zapoznali się z nimi: dowódcy stron (Rafał Szczepanik, Michał Igor Górny) i d-cy drużyn...no i każdy gracz :)

ps: Udostępniam, bo obiło mi się o uszy, że na fedrunku jest za mało zadań :)

• 1 month later...
Posted
Nowy teren - nowa mapa.
Punkty nie wyglądają tak ładnie i równiutko jak na starej - no ale mamy do dyspozycji inny układ dróg, dodatkowo w gre wchodzą młodniki (albo wycinki) napotkane w lesie.

Z punktami bez zmian - tak jak pisałem wcześniej, kartka a4 z kodem + czasami skrzynia niespodzianka.

Punkt jest tylko miejscem gdzie należy szukać kartki - Promień nawet do 50m (czyli jak nam sie spodoba i gdzie nas nogi poniosą :D ) tak aby nie było za łatwo tego znaleźć, musicie mieć co robić przez 24h ;)

Padło kilka pytań o rozbijanie sie w bazach w piątek - Mówimy nie. Na teren gry wchodzicie dopiero w sobotę o godzinie.08.07 ;)
Posted
Fedrunek v7 już za nami. Wygrali niebiescy przewagą punktową. Czego im z całego serca gratuluję! Jednak nie mieli łatwo, musieli cały czas być w gotowości i ciągłym ruchu. Zielonym gratuluję wysoko postawionej poprzeczki i tego że “wstają z kolan”
Może następny fedrunek będzie należał do was? :)
Z relacji na żywo i na FB wynika że zielonym zabrakło trochę szczęścia i mogli być tym razem wygranymi

Proszę na starcie o kilka słów od was - abym wiedział co jest dobre a co spieprzyliśmy :) Możecie je napisać tu na wydarzeniu, na priv czy na maila.
Proszę też o przesyłanie filmów i zdjęć na asg.shield@gmail.com bo chcemy zrobić filmik z imprezy :)

Odprawa końcowa po imprezie to męczarnia - muszę wynająć lektora, który to po prowadzi następnym razem :) Po 3 nocach praktycznie bez snu, ciężko myśleć i sie wysłowić, więc zapomniałem o wielu sprawach, a więc:
Ja Krauzak jako główny organizator, bardzo dziękuję wszystkim, którzy mi pomogli. Moim znajomym (prywatnym i teamowym), którzy przyjechali te ponad 100km aby ubrać żółte kamizelki i pomagać w czym tylko mogli. Graczom z środowiska ASG Opole - za pomoc w ogarnianiu tego burdelu - dzień przed, w trakcie i po imprezie.
Dzięki dla Poligon ASG "Hotel Tenis" - za dogranie terenu i pomoc w dosłownie wszystkim na miejscu.
Dzięki dla chłopaków z RQS Airsoft za użyczenie chrono i jego wzorową obsługę w trakcie rejestracji.
Podziękowania dla dowódców za kawał dobrej roboty, masę zszarganych nerwów i kupę konkretnej harówki aby gra wyglądała jak najlepiej, a ludzie byli zadowoleni.
Podziękowania dla wszystkich, którzy przyjechali na grę i ostro walczyli, przelewające pot, krew i łzy :)
Podziękowania dla wszystkich, którym zapomniałem podziękować.

Co do plusów Fv7
-Całe zamieszanie z zmianą terenu chyba poszło na plus, podłapałem parę kontaktów i miejsc na przyszłość, więc może coś ciekawego jeszcze zorganizujemy.
-Z mojego punktu widzenia cała gra wyszła dobrze. Nie odnotowałem większych zgrzytów, nie musiałem przerywać gry, nikt nikomu nie dał po mordzie, no i mi tez się nie dostało.
-Super zaangażowanie stałych bywalców Fedrunku po obu stronach - dobrze przygotowane bazy, dobre dogranie drużyn oraz duża aktywność w czasie gry.
-Moje prośby o nie niszczenie skrzynek, zostały wysłuchane :)
-Zero problemów z efpesami, hapełami i innym problematycznymi sprawami.
Tylko jedno zgaszone ognisko za dania.
-Masa uśmiechów i zadowolonych mordek
- W grze wzięło udział 270 graczy

Z minusów:
-Dowózka gratów na bazy samochodami - istna tragedia w waszym wykonaniu, milion pytań, 10 aut z gratami, a generalnie założenie było takie jak na poprzednich fedrunkach - jedno auto na bazę przed startem gry. Wiem że warunki i wygoda, ale zrobiliście z baz kurort wczasowy. A z transportu rzeczy, prawdziwą karawanę. Na chwilę obecna jestem za całkowitym zakazem wjazdu aut na następną edycję.
-Spóźnienia i opieprzanie się. My stajemy na głowie aby wszystko przeszło szybko sprawnie i wg planu, a część ludzi nie może przyjechać na wyznaczoną godzinę,podejść do rejestracji, inni nie mogą przyjść na wyznaczona godzinę na odprawę, a kolejni nie potrafią sie przesunąć i ustawić gdy są o to proszeni...dla mnie to dramat. Nie wspomnę już o graczach, którzy przy rejestracji nie wiedzą po której stronie walczą.
-Dezercja i spanie całą noc. Panowie i panie - to gra na 24h a nie na 12 czy 14 (licząc z godzinami porannymi). Zapisując sie na Fv7 mieliście świadomość tego że wymagane od was będzie ciągłe wykonywanie rozkazów przez 24h, a nie tylko kiedy wam się będzie chciało.
-Nie dograłem do końca opcji z zadaniami (o jednych zapomniałem, do innych za słabo sie przygotowałem) i dowódcy mieli utrudnione działanie w niektórych momentach.
-Daleko do domu ;)
- W puszce za fundacji Bracia znalazło się 72zł.- to mniej niż 30g na gracza ( ???) Dorzucę coś z fedrunkowych i przelewam na konto fundacji. Za 2-3tyg zorganizuje coś lokalnego specjalnie po to aby napełnić tą puchę :)

Tak czy inaczej - jestem zadowolony i bardzo wszystkim dziękuje za przybycie :)

Pozdrawiam Krauzak

Ps: Jak mi sie coś przypomni to dopiszę :)

link do podsumowania punktów:
https://docs.google.com/document/d/1d786Sy-947uXo_ZxNHR8eSS5rFtgcV0buhyOPCr1ej4/edit?usp=sharing