Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, wallop napisał:

Będziesz to sam składać?

Tak, ale już składałem od zera GB bo chciałem zobaczyć czy dam rade a przy okazji ją nasmarowałem i wypodkładkowałem zębatki,. Myśle że dam rade.

• 2 weeks later...
Posted

Wyciszone głowice coś tam potrafią wytłumić, ale nie jest to warte zachodu. Lepiej kupić zwykły zestaw płaskiej głowicy tłoka i odpowiedniej głowicy cylindra. Dobry jest zestaw od Lonex, koszt około 150zł.

Co wyciszy replikę? Miękki zderzak oraz PRZEDE WSZYSTKIM szczelność. 

Co do poradzenia sobie z tuningiem - wymiana części sama w sobie trudna nie jest, trudniejsze jest ich dopasowanie dlatego jeśli będziesz robić to sam skupiłbym się tylko na kilku rzeczach, z kolei jeśli chcesz przeprowadzić bardziej konkretny tuning i wycisnąć max z repliki radziłbym oddać replikę do kogoś na serwis.

Co do lufy - definitywnie Steelbull. Black Python to nawet nie pół-precka.

Mosfet podany w linku - odpuść sobie. Kup Perun Micro. Jest to chyba najmniejszy mosfet na rynku i jednocześnie jeden z najwytrzymalszych podstawowych układów chroniących styki.

Tak czy siak wszystko uwarunkowane jest Twoim budżetem. 150-200zł to nie dużo i ciężko wymienić to co chcesz na coś konkretnego. Sam mosfet i kable to koszt około 60-70zł. Tłok 30zł, pneumatyka 150zł, komora 40zł (kup rotacyjną ArmaTech, jest lepsza od tej metalowej shs) - precyzyjniejsza regulacja). 

Można zrobić to po taniemu, efekt będzie i to znaczny bo repliki G&G w stocku nie są zbyt dobre, zwłaszcza te tanie modele, ale czy jest sens pchać najtańsze chińskie? IMO nie bo nie wiele drożej masz polecane, markowe części.

• 2 months later...
Posted

Hej hej .

Trafił się ciekawy pacjent od G&G w wersji High Cycle .

Jako że w środowisku strzelamy się tylko na pojedynczym a tu G&G wymyśliło tylko tryb save/auto 

Nim dziada rozkręcę kilka pytań o części i detale. 

Na czym tu polega haczyk braku semi ?.

Docelowo chce tu wsadzić st125 od elementa bądź odpowiednik nie przekraczający m130 pomijając tłok i lufe bo to już posiadam 

Jakie głowice tu podejdą ? na co jeszcze zwrócić uwagę ? Czy buda wytrzyma docelową sprężynę ?

Budżet  300pln