Dean_14 Posted January 2, 2019 Report Posted January 2, 2019 Cześć wszystkim Powoli kompletuję swój pierwszy sprzęt ASG. Replika to RK-01W - http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-01w-real-wood-boyi - replika posiada parę wzmocnionych części. Na przeglądzie zerowym średnia prędkość wylotowa wyszła w okolicy 380-385 FPS. Pozostało mi kupić ładowarkę i akumulator - padło na lipo, najpewniej jakiś stick 7.4 V pasujący do AKSU, no chyba, że napięcie jest za słabe i ktoś poleca iść w Nimh'y 8,4 :) Znalazłem na Allegro taką ładowarkę: https://allegro.pl/oferta/ladowarka-redox-alpha-solo-lipo-nimh-asg-gratis-7212946669 - wszystkim znany Redox Alpha V2 Pytanie czy warto zakupić taką ładowarkę? czy może jest to jakiś chińczyk i lepiej szukać czegoś innego? Z góry dzięki za pomoc. Quote
Huba_lbn Posted January 2, 2019 Report Posted January 2, 2019 Wystarczyło by chwilę przeszukać na forum i wiedział byś że jest to polecana ładowarka. Oczywiście jest to chińczyk, ale tak samo jest Twoja replika ;) Ładowarka z linka jest bez zasilacza, więc będziesz musiał go dokupić oddzielnie. Co do baterii to jeżeli wystarcza Ci reakcja na spust i rof na baterii 7,4 V to zostań przy takiej. Nie ma sensu iść w NiMHy, a teraz jeszcze zima to byś w ogóle nie postrzelał. Bateria 11,1 poprawi powyższe osiągi, ale też szybciej "zweryfikuje" co należy w replice wymienić ;) Quote
Dean_14 Posted January 2, 2019 Author Report Posted January 2, 2019 Dzięki za odpowiedź. Posiadam odpowiedni zasilacz dlatego szukam samej ładowarki :) Z repliką ciekawa sprawa, ponieważ na stronie Taiwangun piszą, że ze stali są wykonane tylko korpus, pokrywa zamka i kolba natomiast po sprawdzeniu okazuje się, że są to również przyrządy celownicze, tłumik oraz prawdopodobnie lufa zewnętrzna - nie posiadam tak małego magnesu aby to sprawdzić. Co do napięcia baterii - myślę, że na początku będzie wystarczające. Nie zamierzam z początku mocno tuningować repliki, być może gumkę hop-up, komorę i lufę. Tak czy inaczej jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Jutro zamawiam :) Quote
Recommended Posts