Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam problem z replika ASR115R1 Spyder od APS 

Wyjalem ja z pudelka oddala 10 strzalow i koniec na bateri lipo 7.4v przestala strzelac , poszedl bezpiecznik byl 15c 

Wymienilem bezpiecznik na 25c ponowilem probe na 7.4v lipo i to samo spalony po 5 strzalach 

Kupilem nowy bezpiecznik 25c i pomyslalem ze moze za slaba bateria wiec ponowilem probe na 11.1 lipo i bezpiecznik spalil sie odrazu.

Nie mam pojecia o co chodzi replika posiada EBB

Posted

Bezpiecznik zwykle się pali jak jest duży opór na silnik, co oznacza słabe poskładanie repliki (np. za ciasno poskładane zębatki, tłok ciasno pracujący w prowadnicach) albo za mocno dokręcony silnik. 
Spróbuj poluzować śrubę regulacji silnika, jak nie pomoże to raczej trzeba oddać na gwarancje.

Tu co prawda masz EBB, ale w znośnie poskładanej replice z silnikiem Hi-torque, lipo 11.1V i 450 fps, bezpiecznik 15A już nie powinien się palić.

Pozdrawiam

Posted

Szukalem problemu w kablach , rozebralem praktycznie cala replike gb nie otwieralem po odkreceniu raczki zajrzalem do srodka gb przez te dziure i tam jest jeden kabelek widoczny wyglada na przetarty nie wiem czy to nie jest winowajca a co do mocy wylotowej to posiadam 310-330 fps poniewaz w irlandii tu gdzie mieszkam jest ograniczenie na 1J

20181217_194609.jpg