blysk Posted November 28, 2018 Report Posted November 28, 2018 Witam. Poszukuję informacji odnośnie kompatybilności kabur z kydexu popularnych firm (Safariland, RR, Ivo Hest, IMI itd) z panelami innych firm. Konkretnie interesuje mnie informacja, czy kabura Safariland 6280 podejdzie do panelu biodrowego innej firmy, np. Ivo Hest? W dobie trudno dostępnych paneli ta informacja może się wielu osobom przydać :) Quote
Yahalom Posted November 28, 2018 Report Posted November 28, 2018 IWO Hesty (np. te http://www.holsters-tactical.com/kabury-na-pas-glock-kydex-c-23.html ) są w standardzie Safailanda, więc pasują (a przynajmniej te które miałem pasowały i działały zamiennie z Safarą jeśli chodzi o gadżety). Podobnie sprawy się miały przy kaburze Direct Action. Placki z RR nie są kompatybilne z plackami z DA - inne rozstawy otworów. IMI pasuje do NUPROL (i odwrotnie). Blackhawk SERPA jest tylko częściowo kompatybilna z Safarilandem - często wymaga kombinacji i kreatywności (czasem użycia narzędzi). Chińskie akcesoria a'la SERPA pasują do oryginałów z BHI. Chińskie kopie kabur w standardzie Safariland pasują do oryginałów (w tym i akcesoria). Trzeba jednak uważać na różne serie, niedoróbki itd. To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia ;) Quote
Recommended Posts