Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Od niedawna stałem się posiadaczem repliki Avalon firmy VFC, ogólnie bajka, poza faktem, że komora hop-up rusza się na boki, czytaj ma spory luz pomiędzy wypustkami stabilizującymi na komorze a rowkami w lufie zewnętrznej, przez co zależnie od tego w która stronę, (w prawo czy w lewo) docisnę magazynek to w tą stronę zakręcają kulki na końcu trajektorii. Postanowiłem jakoś ten luz zniwelować, tak więc cieniutkimi paskami taśmy izolacyjnej okleiłem równomiernie wypustki na komorze i super, komora po włożeniu do lufy zewnętrznej siedzi pięknie i nic się nie rusza, tyle że występują wtedy dublety (2 kulki za jednym wystrzałem, co jakiś czas). No i tu moje pytanie, co jeszcze mogę poradzić na ten luz, bez konieczności wymiany komory? Może podkleić wyłącznie od spodu lub analogicznie wyłącznie od góry? Z góry dziękuje za wszelką chęć pomocy! ;)

Posted

Kup o-ringi 8x2mm i założ ich na lufę tyle, aby komora byla dociśnięta do szkieletu. Doda to pare fps, ale VFC ma ten problem, że komora nie jest zbyt dobrze spasowana z repliką i najprawdopodobniej będzie problem z podawaniem kulek. Spróbuj.

Posted (edited)

Nie szczelniej. Mocniej i osiowo bo docisk odbywa się wzdłuż lufy, wzdłuż osi. Dzięki oringom możesz bez problemu ustawić komorę w odpowiednij pozycji przód<>tył aby kulki były podawane, była szczelność jak i magazynek w ogóle pasował. No i docisk... daj tyle oringów na lufę, dosuń je do komory tak aby przy składania upper'a i lower'a był lekki opór, ale tak aby bez większych problemów wbić przedni pin.

Edited by wallop
Posted
W dniu 5.11.2018 o 22:47, wallop napisał:

Nie szczelniej. Mocniej i osiowo bo docisk odbywa się wzdłuż lufy, wzdłuż osi. Dzięki oringom możesz bez problemu ustawić komorę w odpowiednij pozycji przód<>tył aby kulki były podawane, była szczelność jak i magazynek w ogóle pasował. No i docisk... daj tyle oringów na lufę, dosuń je do komory tak aby przy składania upper'a i lower'a był lekki opór, ale tak aby bez większych problemów wbić przedni pin.

Dzieki mistrzu, działa ;)