ZMO Posted October 27, 2018 Report Posted October 27, 2018 Witam, Jak napisałem w temacie, posiadam luz na lufie zewnętrznej. Przyczyną tego jest zdemontowana muszka i atrapa lufy gazowej ( zdjęcia w załączniku pokażą, o co chodzi). Zanim zaczniecie pisać, "zamontuj to z powrotem". Musiałem to zrobić, gdyż przeszkadzała przy korzystaniu z lunety. Nie chcę wyższego montażu. Replika wygląda tak, jak to sobie wyobrażałem. Aczkolwiek boję się o ten luz. I tu przybyć mi przyszło. Po wasze rady i doświadczenia. Pomysły i propozycję. Istnieją może, jakiegoś rodzaju dystansery pod szynę RIS (poległem w poszukiwaniach). Nie mam zielonego pojęcia co jeszcze mógłbym zrobić. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i liczę na waszą pomoc. ^^ Quote
Rogaś Posted October 28, 2018 Report Posted October 28, 2018 Zetnij muszke, zrób z niej coś na wzór bloku gazowego. Zamontuj spowrotem. Włala. Quote
ZMO Posted October 29, 2018 Author Report Posted October 29, 2018 Takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Ale pomogłeś i temat można raczej zamknąć. Blok gazowy, tego szukałem. Dzięki wielkie! Pozdrawiam ^^ Quote
-Otto- Posted November 1, 2018 Report Posted November 1, 2018 Poczekaj... A ściągałeś szyny i dociągałeś nakrętkę mocującą lufę? Ale oczywiście do tego dorzuć blok gazowy jak Rogaś wspomniał, będzie lepiej wyglądać ;) Quote
Recommended Posts