Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam już jakie takie doświadczenie jak z przeciętnej repliki nawet tej z tak zwanej średniej półki. Zrobić replikę strzelającą 600 + fps. I już jakby mnie to nie bawi. To potrafi. No nie powiem że każdy głupek. Ale człowiek z jakąś wiedzą techniczną i zdolnościami manualnymi. No i dzisiejszą zdostępnością do części. Nie powinien mieć żadnego problemu dzisiaj. Jasne że to wymaga prób i błędów. A to w prostej lini równa się kasa. No właśnie. Ponieważ mam trochę niepotrzebnego czasu i niepotrzebnej kasy (moja żona ma inne zdanie). Ale mam takiego "pomysła" żeby zrobić na podstawie jakiejś bazy dostępnej repliki coś co będzie strzelać w granicach 350 fps. I da się z tego zrobić maksymalny ROF.  To ma być rozpylacz, sikawka, aerozol. Krótko mówiąc chciałbym żeby "ROFowcy" podzielili się swoimi doświadczeniami. Bo nie kombinowałem nigdy w tym kierunku.

Posted

No będę szukał oczywiście. Ale chodzi mi o to jaką replikę wybrać jako bazę ? Musi mieć dobrze wykonane body. To najważniejsze. Bo środek i tak będzie pewnie w całości modyfikowany. Ma być z tych krótszych. Maksymalnie do 650 mm długości. I cena mnie specjalnie nie ogranicza. W granicach rozsądku oczywiście. Tylko nie jestem pewien gdzie się ten rozsądek kończy :)

Posted
3 godziny temu, Huba_lbn napisał:

Tutaj jest temat:

http://wmasg.com/pl/forum?wmasgURL=http://forum.wmasg.com/topic/156915-dual-sector-build/

Można go rozwijać zamiast zakładać nowy. Sam myślę o czymś do CQB z chorym rofem, ale raczej będzie to na zębatkach 12:1 czy 13:1 nie DSG. A co do platformy to waham się między AKSU, G36C lub standardowo Mkę.

Kurde w Wawie na CQB wszędzie jest tylko Semi i na co komu ten rof :/. Robi się dość paradoksalnie bo wpadają chłopaki z HPA gdzie oni z placa na semi walą po 20 kulek w sekundę. Gdzie mało który elektryk na auto tyle ma.

Posted
W dniu 25.10.2018 o 15:38, Huba_lbn napisał:

Można go rozwijać zamiast zakładać nowy. Sam myślę o czymś do CQB z chorym rofem, ale raczej będzie to na zębatkach 12:1 czy 13:1 nie DSG. A co do platformy to waham się między AKSU, G36C lub standardowo Mkę.

No skoro temat nie zamknięty. To spytam. Zdecydowałeś się na jakąś konkretną replikę ? Ja po przeczytaniu wszystkiego co tam znalazłem. Chyba jednak pójdę w kierunku short stroking a nie DSG. A jaka replika ? Właściwie to do celów "naukowych" wsio ryba. A jak uznam że taka replika jest do czegoś użyteczna. A z resztą nie ważne. Chcę usłyszeć to terkotanie jak piła łańcuchowa i ten sznurek koralików z lufy :)

Posted

SHS 13:1, tłok z pełną metalową szczęką SHS, silnik Guarder HT, mosfet NanoAAB, lipo 11,1V, spring Guarder SP90 = 350fps i 36k/s

To taki punkt odniesienia.

Co zrobić by było więcej? Lepszy mosiek, mocniejszy silnik. Zębatki 12:1 G&G. Ewentualnie lipo 14,8V. Spokojnie do 45-50k/s da radę dobić. Myślę, że DSG czy SS nie ma tu większego sensu, chyba że chcesz wejść na poziom powyżej 50k/s.