Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, dzisiaj wyjąłem replikę ponownie z szuflady po około 2 miesiącach nieużywania, naładowałem zwyczajnie, "wstrzyknąłem" gaz i... dupa blada! Generalnie problem polega na tym, że po załadowaniu i wpięciu magazynka gaz wylatuje z miejsca, do którego się go właśnie podaje, w sensie "wstrzykuje" i nie wiem, co się stało. Ona była dosłownie nieużywana, nawet nie tykana. Ktoś wie co się stało? I co bym mógł zrobić? To jest moja pierwsza replika i boję się w tym grzebać. Jakieś części wymienne czy trzeba cały magazynek? Czy tylko coś dokręcić i zajmie się tym każdy bardziej rozgarnięty szympans?

Posted

Na początek wykręć ten zawór i przesiaduje w nim uszczelki olejkiem silikonowym. Potem wkręć i zobacz czy pomogło. Często wystarczy tyle zrobić. Jeśli magazynek już nie popuszcza to sobie zapamiętaj: magazynki na GG muszą być chociaż lekko nabite nawet w czasie przechowywania.

Posted

U mnie się też zdarzyło raz, że musiałem zawór teflonem dookoła obkręcić, bo gdzieś na gwincie popuszczał. Działa już z rok bez problemów, więc też możesz spróbować. Jeśli by nic nie pomogło, to możesz spróbować znaleźć gdzieś sam zawór i wymienić, bądź kupić magazynek z ułamaną szczęką czy zepsutym górnym zaworem i podmienić dolny.